середа, 24 вересня 2008 14:02

Ленс Армстронг стане спортивним "брендом" Казахстану

Семиразовий переможець велобагатоденки "Тур де Франс" Ленс Армстронг, який оголосив про повернення в спорт, продовжить кар"єру в команді "Астана" з Казахстану.

За словами президента Федерації велоспорту Казахстану Миколи Проскуріна, Армстронг офіційно підтвердить цю інформацію вже 24 вересня, повідомляє AFP.

Проскурін відзначив, що американський велогонщик стане "новим спортивним брендом" Казахстану, і назвав Армстронга великим спортсменом і хороброю людиною. Проскурін підкреслив, що домовленість про підписання контракту з Армстронгом вже досягнута.

В даний час лідером "Астани" є іспанець Альберто Контадор, який в 2007 році виграв "Тур де Франс", а в 2008 році став переможцем престижних многодневок "Джіро д"Італія" і "Вуельта". За словами Проскуріна, з приходом Армстронга в "Астані" буде два лідери.

Президент Федерації велоспорту Казахстану визнав, що новина про підписання контракту з американцем привела до виникнення напруженої обстановки в команді. "Сподіваюся, ми зможе утримати ситуацію під контролем", - сказав Проскурін.

Раніше 24 вересня було оголошено, що першою гонкою Армстронга в 2009 році стане Tour Down Under, яка пройде в Австралії з 20 по 25 січня. Після цього американець планує взяти участь ще в декількох змаганнях, у тому числі і в "Тур де Франс" - 2009.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Ленс Армстронг стане спортивним "брендом" Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути