Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2009 13:53

Легкоатлета позбавили "золота" Олімпіади-2008

Легкоатлета позбавили "золота" Олімпіади-2008

Легкоатлета з Бахрейну Рашида Рамзі позбавлено золотої медалі Олімпіади 2008 року в Пекіні, передає Associated Press.

На Іграх-2008 він виграв забіг на 1500 метрів, але в квітні 2009 року в його допінг-пробі був виявлений заборонений препарат. Про рішення позбавити Рамзі золотої медалі повідомили два співробітники Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

На початку 2009 року було проведено повторну перевірку допінг-пробу учасників пекінської Олімпіади. Шість спортсменів, у тому числі Рамзі, були викриті у вживанні препарату CERA - еритропоетину (ЕРО) нового покоління.

Золота медаль Рамзі повинна перейти до кенійця Кіпруто Кіпропа, срібна медаль - до новозеландця Ніколаса Вілліса, а бронзова нагорода - до француза Мехді Баала.

Крім Рамзі CERA було виявлено в допінг-пробах велогонщиків Давіда Ребелліна з Італії та Штефана Шумахера з Німеччини, легкоатлеток Вані Перешіч з Хорватії та Атанасій Цумелекі з Греції, важкоатлетки Юделькіс Контрерас з Домініканської республіки.

Увечері 17 листопада стало відомо, що Ребеллін, який виграв на Олімпіаді-2008 срібну медаль шосейної гонки, позбавлений цієї нагороди. Срібна нагорода повинна перейти до швейцарця Фабіо Канчеллара, а бронзова - до росіянина Олександра Колобнєва.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Легкоатлета позбавили "золота" Олімпіади-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути