середа, 28 жовтня 2009 11:57

Агассі розповів про гріхи минулого

Агассі розповів про гріхи минулого

Американський тенісист Андре Агассі зізнався, що під час своєї спортивної кар"єри він вживав наркотики. За словами Агассі, в 1997 році він застосовував метамфетамін. Коли тенісиста викрили у вживанні допінгу, він, щоб уникнути покарання, сказав, що ця речовина потрапила в його організм випадково, пише англійська газета The Times.

Агассі написав про вживання метамфетаміна в своїй книзі, яка ще не надійшла в продаж. В середу, 28 жовтня, The Times опублікувала уривки з книги, в яких американець розповідає про застосування метамфетаміна. 29 жовтня в газеті з"являться нові уривки з книги.

Тенісист пише, що він почав застосовувати наркотик в 1997 році у зв"язку з ігровим спадом і кризою у стосунках з американською актрисою Брук Шилдс. Агассі вживав метамфетамін разом зі своїм помічником, якого тенісист в своїй книзі називає ім"ям Слім.

У 1997 році спортсмен одержав лист з Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР), в якому говорилося, що в його організмі виявлені сліди метамфетаміна. Агассі загрожувала тримісячна дискваліфікація, але він пояснив, що заборонена речовина потрапила в його організм помилково. У листі АТР спортсмен написав, що він пив із стакана Сліма.

АТР вирішила не давати хід справі Агассі, тому інформація про позитивний допінг-тест американця не була оприлюднена. У своїй книзі тенісист пише, що йому дуже соромно за свій вчинок.

За свою кар"єру Агассі виграв вісім турнірів серії "Великого шолома" і довгий час був першою ракеткою світу. Американець пішов із спорту після Відкритого чемпіонату США (US Open) 2006 року. В даний час 39-річний Агассі одружений на колишній першій ракетці світу німці Штеффі Граф.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Агассі розповів про гріхи минулого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути