пʼятниця, 13 лютого 2009 13:52

Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса

Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса

Найдосвідченіший капітан збірної Латвії Віталій Астаф"єв, провівши вже 151-й матч за національну команду, випередив за цим показником легендарного німця Лотара Маттеуса.

У товариській грі з Вірменією капітан латвійської збірної Астаф"єв, як завжди, вивів своїх партнерів на поле. Подібна картина вже багато років є для латвійської команди звичною, проте цього разу не обійшлося без знаменної події. Річ у тому, що Астаф"єв, якому через два місяці виповниться 38 років, провів свій 151-й матч за збірну і вийшов за цим показником на друге місце в Європі. Астаф"єв перевершив досягнення легендарного капітана національної команди Німеччини Лотара Маттеуса. Тепер невтомного латвійця випереджає тільки естонський півзахисник Мартін Рейм, в активі якого 156 ігор, пише terrikon.

Довідка Gazeta.ua

Віталій Астаф"єв (лат. Vitlijs Astafjevs; 3 квітня 1971, Рига) - латвійський футболіст, півзахисник. З 1992 року виступає у складі збірної Латвії. Учасник Чемпіонату Європи 2004 року. З 2006 року - гравець "Сконто" Рига. Після матчу 17 серпня 2005 року між збірними Росії і Латвії в рамках відбірного турніру до чемпіонату світу 2006 (1:1) в одному з ризьких видань з"явилося інтерв"ю гравця, де він заявив, що росіяни спробували його підкупити. Це викликало величезний суспільний резонанс, потім гравець заявив, що не говорив такого, а газета відмовилася видавати аудіозапис інтерв"ю, і скандал затихнув.

Зараз ви читаєте новину «Латвійський футболіст побив рекорд Лотара Маттеуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути