Ексклюзиви
неділя, 22 червня 2014 18:19

Кубок світу. Бельгія - Росія - 1:0

Кубок світу. Бельгія - Росія - 1:0
sports.ru

Слава Україні! Неймовірний бразильський Кубок світу триває. Сьогодні ігровий день розпочнуть збірні Бельгії та Росії. За мирних часів цей матч навряд чи викликав би підвищену цікавість в українців. Але за теперішніх складних стосунків із північним сусідом, протистояння ведуться на всіх фронтах. Футбол тут зовсім не виключення. 

"Раз росіяни вийшли на Кубок світу, то хай грають. І хай перемагає сильніший. Але вболівати за них неможливо" - краще за Фоззі і не скажеш. 

У своєму першому матчі на мундіалі команда Фабіо Капелло зіграла внічию з Південною Кореєю - 1:1. Тоді жахливої помилки припустився голкіпер росіян Ігор Акінфєєв. 

"Будь-який суперник росіян може стати фаворитом українських вболівальників, особливо якщо відбиратиме очки. Це результат політичної і військової ситуації. Крім того, футбольних фанатів дратують до певної міри безпідставні амбіції збірної Росії. У команди доволі рівний та непоганий склад, а Капелло зірковий тренер, але суперзірок там нема. Зате є дуже багато пафосу і серйозних заяв" - сказав в інтерв´ю Gazeta.ua відомий український журналіст та поет Дмитро Лазуткін.

Стартовий свисток німецького арбітра Фелікса Бриха пролунає о 19:00. Асисенти 38-річного рефері - Марк Борш та Штефан Лупп. Бельгійці та росіяни зіграють на стадіоні "Маракана" в Ріо-де-Жанейро. Пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалах Перший національний та Футбол 2. 

У порівнянні з першим матчем Капелло провів дві заміни  - замість 30-річних Жиркова та Єщенка випустив молодих Козлова та Кануннікова. Місце у воротах залишилось за Акінфєєвим. "Червоні дияволи" у першому матчі здобули вольову перемогу над Алжиром. Сьогодні під питанням була участь Компані, але центрбек встиг відновитися і сьогодні вийде у старті. 

Додамо, що вболівальники збірної Росії у матчі з корейцями відзначилися тим, що вивісили банери з неонацистською символікою. ФІФА не вважала за потрібне відкривати справу за цим фактом.

Кубок світу-2014

2-й тур

Група Н

Бельгія - Росія - 1:0

Бельгія - Куртуа, Алдервейрелд, Компані, ван Бюйтен, Вермален, Вітцель, Феллайні, Мертенс, де Брюйне, Е. Азар, Лукаку.

Росія - Акінфєєв, Козлов, В. Березуцький, Ігнашевич, Д. Комбаров, Глушаков, Файзулін, Самедов, Шатов, Канунніков, Кокорін.

Прозвучали національні гімни країн

Перший тайм

1 Активніше розпочали бельгійці. Команда заробила перший стандарт, але нічого толкового з цього не вийшло.

2 Росіяни побігли в контратаку, але "червоні дияволи" встигли вчасно повернутися

3 Самедову дісталося по голові у боротьбі з Вермаленом. Футболіст продовжить гру. Заміна не потрібна

10 Перша десятихвилинка за командою Марка Вілмотса. 

12 Куртуа! Тібо відбив удар Файзуліна з центральної зони з-за меж штрафного майданчика.

 15 Бельгійці провели атаку лівим флангом. Мертенс міг пробити сам, але вирішив передати м´яч Лукаку. Нападнику не вдалося пробити. Глушаков врятував збірна Росії від потенційного голу

20 Тепер Мертенс пробив сам. З того самого лівого флангу. М´яч влучив у зовнішню сітку воріт. Поки Дріс найактивніший у складі збірної Бельгії

25 Комбаров вже вкотре став жертвою Мертенса. Дріс сьогодні невтомний. Цього разу Дмитра підстрахував молодий Канунніков

28 Росіяни почали діяти сміливіше. Спочатку Самедов перекинув ворота. Хоча це мав бути навіс. А згодом Канунніков змусив Куртуа попрацювати

31 Заміна у бельгійців. Ян Вертонген виходить на поле замість Томаса Вермалена. Схоже, у центрбека травма

38 Брих попередив Глушакова. У боротьбі з Денисом постраждав Мертенс

44 Кокорін пробачив збірну Бельгії! Захисники Вертонген та Компані дали нападнику росіян спокійно пробити. Олександр пробивав головою, але м´яч не влучив у площину воріт. 

45+1 Брих відправляє команди на перерву. Кінець тайму залишився за росіянами. Подивимося як на активність команди Капелло вплине відпочинок

ПЕРЕРВА

Другий тайм

46 Розпочався другий тайм. Команди розпочинають без замін

52 Як не прикро це визнавати, але збірна Росії активніше розпочала другу половину зустрічі

54 Вітсель заробив попередження. Аксель порушив правила проти Шатова

56 Сподіваємось, заміна від Вілмотса позитивно вплине на "червоних дияволів". Замість Лукаку виходить Дівок Орігі

62 Капелло теж вирішив внести корективи у гру своєї команди. Єщенко, добре знайомий українським вболівальникам, виходить на поле замість Козлова.

70 Росіяни атакують. Шатов міг виходити на побачення з Куртуа, але досвідчений та фактурний ван Бюйтен відтіснив суперника від м´яча

73 Альдервейрельд порушив правила проти Кануннікова у центрі поля. Брих покарав Тобіаса попередженням

74 Остання заміна від Вілмотса. Міральяс виходить проти Мертенса. Дріс після перерви ніякий

81 Ох і Єщенко! Шатов віддав на хід Андрієві. Захисник пробив з лінії штрафного майданчику низом у дальній кут. Забракло десь півметра.

83 Дзагоєв міняє Шатова

88 ГООООООООООООООООООООООЛ! Таки дотисли! 19-річний Оригі вколотив м´яч під поперечину. Результативну передачу з флангу віддав Еден Азар. 

90 Кержаков вийшов замість Самедова.

Фінальний свисток Бриха дарує свято бельгійцям та українцям. Важко навіть сказати, кому ця перемога принесе більше позитивних емоцій. Щиро вітаємо команду Марка Вілмотса з перемогою. Збірній Росії побажаємо продовжувати у тому ж дусі.

Зараз ви читаєте новину «Кубок світу. Бельгія - Росія - 1:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути