субота, 07 червня 2014 20:31

"Хіт про Путіна? Українці завжди співають про наболіле" - Лазуткін

"Хіт про Путіна? Українці завжди співають про наболіле" - Лазуткін
gazeta.ua

Відомий український поет, журналіст та коментатор Дмитро Лазуткін розповів, що думає про офіційний гімн Кубка світу, який наступного тижня стартує у Бразилії.

"Латиноамериканський колорит обов'язково має бути присутній в офіційному гімні турніру. Власне, він там і є. Пісня доволі грайлива, провокативна і весела. Я думаю, що композиція цілком прийнятна. Хоча мені більше подобається гімн Кубка світу-2010 "Waka Waka" (This Time for Africa) у виконанні Шакіри.

Гімн Євро-2012? У цій пісні було небагато України, але вона запальна. Її легко запам'ятати. Якщо зараз її десь почуєш, то вона відразу пробудить дуже приємні спогади про мирні часи. Тоді ледь не основною проблемою була поведінка вболівальників у центрі міста під час футбольних трансляцій".

Ультрас київського "Динамо" запропонували свій варіант гімну Кубка світу...

"Українці завжди співають про наболіле, тому їх можна зрозуміти. Але навряд чи у контексті такого великого футбольного свята, яким у будь-якому випадку є Кубок світу, і який відбувається аж далеко від нас, це викличе великий резонанс. Для наших вболівальників — це віддушина та вихід енергії".

Чому саме цей хіт про Путіна став настільки популярним?

"Він дуже легко запам'ятовується. Це магія — ла-ла-ла. Там немає нічого зайвого і складного. Все зрозуміло та емоційно. Цим він і подобається. Іноді настає час знімати маски і не бути політкоректними".

Ще українські фанати дуже полюбили пісню"Воїни світла" "Ляпіса Трубєцкого".

"Це трапилося тому, що вони асоціюють та ототожнюють себе із воїнами світла, які вийшли боротися зі злом і, за великим рахунком, зробили це героїчно та переможно. Пісня "Ляпіса Трубєцкого" — це якісний музичний матеріал. Вона написано дуже щиро. Ми знаємо громадянську позицію Сергія Міхалка. Ляпіси не байдуже ставляться до подій в Україні".

Кубок світу стартує 12 червня матчем Бразилія — Хорватія.

"Звичайно, я буду слідкувати за турніром. Можливо, навіть приймати участь в якихось телевізійних проектах, присвячених Кубку світу. Поки не буду розкривати карти. Я вже встиг укласти кілька парі. Одне парі стосується матчу збірної Південної Кореї проти Росії. Загалом на турнірі буду симпатизувати командам Бельгії та Аргентини".

Як українці будуть реагувати на збірну Росії?

"Раніше частина людей вболівала за Росію, а частина — проти. Це стосувалося і збірної і команд в єврокубках. Зараз ситуація ще більш гаряча. Зрозуміло, що будь-який суперник росіян може стати фаворитом українських вболівальників, особливо якщо відбиратиме очки.

Це результат політичної і військової ситуації. Крім того, футбольних фанатів дратують до певної міри безпідставні амбіції збірної Росії. У команди доволі рівний та непоганий склад, а Капелло зірковий тренер, але суперзірок там нема. Зате є дуже багато пафосу і серйозних заяв. Невідомо, чим вони підкріплені. Це також викликає протидію.

На перший план, все-таки, виходить збройне протистояння і реальна війна, яка відбувається на Донбасі".

Зараз ви читаєте новину «"Хіт про Путіна? Українці завжди співають про наболіле" - Лазуткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути