пʼятниця, 25 листопада 2011 15:40

Котельник подарував Дону Кінгу ексклюзивну пляшку горілки у формі лева

Котельник подарував Дону Кінгу ексклюзивну пляшку горілки у формі лева

Сьогодні, 25 листопада, у Львові відбулася прес-конференція екс-чемпіона світу з професіонального боксу Андрія Котельника, 33 роки (31 перемога, 13 нокаутів, 4 поразки, 1 нічия). Львівський боксер розповів про плани свого повернення на ринг, де не виступав після 7 серпня 2010 року. Тоді за сумнівним рішенням суддів він поступився американцеві Девіну Александеру в бою за титули чемпіона світу за версіями WBC та IBF у вазі до 63,5 кг.

На початку прес-конференції двом десяткам журналістів було продемонстровано відеозвернення промоутера Котельника, американця Дона Кінга, 80 років, у якому той зізнається у любові до Львова, України та українського народу, а також каже кілька теплих слів на адресу свого підопічного. Боксер, разом зі своїм менеджером 36-річним Петром Мисишиним, днями повернувся з Маямі, США, де зустрічався з Доном Кінгом.

"Обговорили подальші плани, - каже Андрій Котельник. - В березні 2012 року я проведу рейтинговий поєдинок. Він буде розрахований на 8-10 раундів і відбудеться в новій категорії - до 66,7 кг. В кінці січня ми з Петром Мисишиним плануємо вирушити в США для підготовки до цього поєдинку. А з 1 грудня я розпочинаю підготовку у Львові. Хто буде суперником визначиться в кінці грудня. До наступного поєдинку тренера міняти не буду, працюватиму і надалі під керівництвом американця Стейсі МакКенлі. Після цього бою планується титульний бій в новій категорії до 66,7 кг".

Далі продовжив Петро Мисишин.

"Дон Кінг був дуже задоволений, що Андрій вирішив перейти в нову категорію, оскільки Девон Александер пішов від Дона Кінга і також перейшов у наступну вагу. Ми з Андрієм дуже зацікавлені в тому, щоб відбувся матч-реванш з Александером. Ви пам'ятаєте, що їхній поєдинок викликав багато протиріч. Ми особисто і багато спеціалістів вважають, що Андрій тоді переміг. Якщо не вдасться домовитись з Александером, то ще одним можливим суперником є Андре Берто. Пропозиція боксувати з ним була ще торік, відразу після бою з Александером. Думаю, нам вдасться домовитись з одним із цих боксерів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дон Кінг хоче зробити Котельника чемпіоном світу

Котельник додає: "Дон Кінг мені сказав, що хоче, аби я нокаутував Александера". Далі він розповідає, чому вирішив змінити вагову категорію.

"Я 10 років виступав в одній категорії. Багато в чому себе обмежував. Останнім часом важко вдавалося зганяти вагу, особливо останні 3,5 кг. Перед боями щодня тренувався і практично не харчувався. Коли я приїхав в Америку перед боєм з Александером, я важив 76 кг. Тобто протягом 3,5 місяців скинув 12,5 кг. Хочу спробувати себе в новій категорії. Упевнений, що в новій вазі буде набагато легше, самопочуття буде зовсім інше".

Котельник повідомив, що планує виступати ще рік, можливо два роки.

"Хотілось би отримати можливість ще раз боксувати за звання чемпіона світу. І я впевнений, що мені під силу знову стати чемпіоном світу".

Також на прес-конференції повідомили, що 2-4 грудня у Львові пройде 9-й традиційний дитячий турнір з боксу на призи Андрія Котельника. Почесними гостями будуть екс-чемпіон світу Сергій Дзінзірук та Юрій Бараш'ян. Цього разу допоможе в організації турніру партія "Удар" Віталія Кличка, голова обласної організації якої, депутат Львівської міської ради Ярослав Гінка, 31 рік, також взяв участь у прес-конференції.

По її закінченні Петро Мисишин ексклюзивно для "Gazeta.ua" розповів, як вони з Андрієм Котельником привітали Дона Кінга з 80-річчям.

"Ми привітали його телефоном і відправили листівку 20 серпня, в день його народження. А подарунок вручили вже при зустрічі. Оскільки він любить левів, це була ексклюзивна пляшка горілки у формі лева. Щоразу, коли ми приїжджаємо до Дона в офіс, він питає, коли ми йому привеземо того лева, який він побачив у вестибюлі львівського готелю "Леополіс" (у травні 2010 року, під час перебування у Львові). Після останнього візиту до Дона ми почали задумуватись, щоб відкупити цього лева в готелю або зробити його копію".

Зараз ви читаєте новину «Котельник подарував Дону Кінгу ексклюзивну пляшку горілки у формі лева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути