четвер, 12 серпня 2010 10:25

Котельник неправильно побудував бій

У ніч на 8 серпня в Сент-Луїсі у США відбувся бій між чемпіоном WBC і IBF у вазі до 63,5 кг американцем Девоном Александером та українським претендентом Андрієм Котельником. Бій тривав 12 раундів і закінчився перемогою Александера. Усі троє суддів дали 116:112 на його користь

- Котельнику в США для перемоги треба було зробити більше, ніж він зробив. І навіть це не гарантувало би йому титулів.


Рішення суддів справедливе. Можна навіть сказати безпристрасне. Бій вийшов конкурентним із шостого раунду. До того Котельник спав або чекав, або шукав, або прилаштовувався. Назвати це можна як завгодно, але програвав.


Те, що бій вийшов конкурентним, - заслуга Александера. Він почав робити дурниці, часом відходячи від того, що йому радили в кутку - боксувати й не стояти на місці. Працювати на випередження, не лізти в розміни з Котельником, який явно мав перевагу за якістю ударів.


Нокаутувати Александера було би реально в пізніх раундах, якби Андрій не наробив тих помилок до п'ятого раунду. Він програвав ногу шульзі, намагався працювати у відповідь, а не в зустрічній або перехоплюючій формі. Відповідно давав можливість Александеру швидко виходити з атаки. Повільно перерізав дорогу, приймав удари на бойовій дистанції американця, а не зближувався під час його атаки й не рвав дистанції.


Поки що не можна сказати, що новий тренер Котельника - американець Стейсі Маккінлі - змінив його. Але те, що тактично поєдинок був побудований неправильно, очевидно.


Публіці бій сподобався, оскільки їхній чемпіон переміг. Глядачі були би ще більш задоволеними, якби Андрій влаштував "м'ясо" в рингу. Однак такого не сталося, і подальші перспективи Котельника в США туманні.

Зараз ви читаєте новину «Котельник неправильно побудував бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути