понеділок, 09 серпня 2010 17:57

Андрій Котельник програв американцеві

У ніч на неділю в "Скоттрейд-Центр" у Сент-Луїсі, США, чемпіон світу за версіями WBC і IBF у вазі до 63,5 кг американець 23-річний Девон Александер (21 перемога, 0 поразок, 0 нічиїх, 13 нокаутів) відстояв свої титули у поєдинку з українським претендентом Андрієм Котельником, 32 роки, (31 перемога, 4 поразки, 1 нічия, 13 нокаутів). Бій тривав 12 раундів. За їх підсумком усі троє суддів дали 116:112 на користь Девона.

Стартові раунди були за Александером, який виступав у рідному місті. Американець був активнішим, викидав багато ударів з вигідної для себе дальньої дистанції. Більшість з них, щоправда, влучали у блок українця або були неточними. Починаючи із третього раунду, Котельник, який увесь бій працював першим номером, частіше став рвати дистанцію, зближуватися і проводити серію ударів. Особливо успішно діяв, коли вдавалося притиснути суперника до канатів. Після четвертого раунду у Девона з"явилося розсічення над правим оком. Шостий раунд Котельник чисто виграв, завдавши понад 20 точних ударів. У другій половині бою перевага Александера у швидкості нівелювалася. Відтак українцеві вдалося нав"язати йому свою манеру бою. Його удари були значно акцентованіші і точніші. Александер брав кількістю.

У чемпіонських раундах (із 10 до 12-го. — "ГПУ") краще виглядав Котельник. Він кілька разів похитнув чемпіона, але нокаутувати його не вдалося.

Котельник отримав 250 тисяч доларів, чемпіон — удвічі більше

Загалом рівному поєдинку судді були прихильнішими до "домашнього" боксера. На 29 січня 2011 року у нього запланований бій проти ще одного лідера дивізіону Тімоті Бредлі.

Щодо Котельника, то він провів чи не найкращий поєдинок у своїй кар"єрі, давши справжній бій одному з лідерів першої напівсередньої ваги і претенденту на входження у Топ-10 кращих бійців світу незалежно від вагової категорії. Він добре "засвітився" на каналі "НВО" у своєму дебюті на рингу в США. Американській публіці його бокс мав сподобатися. І вона не раз захоче побачити його на рингу. Тож можна очікувати нових великих боїв за участі львів"янина.

За інформацією "ГПУ", Андрій Котельник за цей поєдинок отримав гонорар $250 тис. Чемпіон став багатшим на $500 тис.

— Я заслужив перемогу, — сказав після бою Андрій Котельник. — Якби поєдинок відбувся не тут, а в іншому місці, я був би чемпіоном. У мене просто немає слів, щоб описати те, що сталося. Девон Александер має те, що по праву належить мені.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Котельник програв американцеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути