вівторок, 27 березня 2018 18:03

Коноплянка "зробив" переможний гол, знову пропустили після "стандарту": що треба знати про матч Україна - Японія

Коноплянка "зробив" переможний гол, знову пропустили після "стандарту": що треба знати про матч Україна - Японія
Євген Коноплянка - автор вирішальної голевої передачі у матчі Україна - Японія.

Не варто було "трощити" тренерів та футболістів збірної України після нічиєї проти Саудівської Аравії. Не слід возвеличувати і сьогоднішню перемогу над Японією.

Критика подіяла. І не тільки з боку преси. Помітно було, що сам Шевченко цього разу дійсно незадоволений. Дійшло до того, що тренер навіть не підтримав розмови про чудову атмосферу в колективі. Бо вона малоефективна, якщо у ході офіційних матчів ти жодного разу не можеш відігратися, а в товариських – поступаєшся Мальті і граєш внічию з саудитами.

Ключова зміна у складі, порівняно з Саудівської Аравією – Марлос. Він почав не в центрі, а на звичному правому фланзі. Інші ротації – очікувані. Так, щоб задіяти майже усіх викликаних, крім Бойка та Петряка.

Почали наші інтенсивно. Це дозволило відкриватися під передачі партнерів і атакувати суперника в момент прийому м'яча. Активно працювали на флангах Коноплянка та Марлос. Бразилець почував себе розкуто, сміливо тягнув м'яч уперед, зміщувався у центр і віддавав гострі передачі. Ракицький забив з допомогою рикошету, проте хід гри на старті матчу робив гол справедливим.

Далі почали "просідати". Японці гру вирівняли, а найприкріше – забили нам після "стандарту". Або Тассотті недопрацьовує, або нашим треба спростити оборонну гру за подач суперником штрафних чи кутових, застосовуючи елементарну персональну опіку.

Ключова зміна у складі, порівняно з Саудівської Аравією – Марлос. Він почав не в центрі, а на звичному правому фланзі. Інші ротації – очікувані. Так, щоб задіяти майже усіх викликаних, крім Бойка та Петряка

Рівня гри перших 20 хвилин Україна уже не досягла. У другому таймі потьмянів Марлос, фізичні можливості якого не дозволяють грати у такому темпі весь матч, та і суперник до нього пристосувався. Пішла очікувана позиційна тяганина – товариський матч в усіх його проявах. Добре, що спалахнув Коноплянка, і ми провели переможний гол. Не по "іспанськи", а по "динамівськи" - прохід флангом, передача, гол. Могли і третій таким чином забивати, але старанний Бесєдін ніяк не міг дотягтися до м'яча.

Кінцівку матчу програли. Річ не в черговій помилці П'ятова. Ще у Римі було помітно: воротар зараз явно хибить у грі ногами. Просто програвали підбори, японці сновигали флангами і трохи затисли нас. Без стовідсоткових шансів, але ніхто б не здивувався, якби 2:2.

Також матч показав, що Віктор Циганков впливовий на гру "Динамо", але поки – не збірної. Навіть запасний "Шальке" Коноплянка переконливіший. То чи варто було затримувати Циганкова у національній команді на 15 хвилин сьогоднішнього поєдинку, якщо у "молодіжки" - більш показова гра у Англії?

Україна – Японія – 2:1 (1:1)

Україна: П'ятов-к – Бутко (Караваєв, 61), Ордець, Ракицький, Соболь (Матвієнко, 61) – Степаненко – Малиновський (Буяльський 61), Зінченко (Ротань, 77), Коноплянка (Циганков 77), Марлос – Беседін.

Голи: Ракицький, 21, Караваєв, 68 - Макіно, 40

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ротань провів 100-й матч за збірну України

Наступний контрольний матч збірної України планується у червні. Суперник поки що невідомий.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка "зробив" переможний гол, знову пропустили після "стандарту": що треба знати про матч Україна - Японія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути