вівторок, 11 жовтня 2016 13:28

"Коломойський недоступний, але дарувати свої гроші нікому не збираюся" - Маркевич

"Коломойський недоступний, але дарувати свої гроші нікому не збираюся" - Маркевич
Мирон Маркевич. Фото: focus.ua

Екс-наставник дніпропетровського "Дніпра", а нині глава комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич дав інтерв'ю виданню kp.ua. У ньому він розповів про...

Про останні матчі збірної

В Туреччині після того як команда повела 0:2, можна було грати більш сконцентровано і відвезти три очки. З Косово ми своє взяли, хоча гра теж була непростою. Я думаю, завдання-мінімум команда виконала. І в цілому те, що збірна більше атакує, контролює м'яч, нав'язує свою гру - дуже хороший показник. Зміни в грі видно. Але я вважаю, що для нас основні матчі будуть проти Хорватії, зараз це одна з найкращих команд у Європі, і саме ці ігри будуть показовими. Думаю, хлопці повинні себе проявити з найкращого боку.

Про Ярмоленка і Коноплянку

Моя думка, що все-таки Ярмоленко і Коноплянка зараз в самому розквіті сил, тренер і надалі буде робити ставку на них. Молодь повинна підтягуватися. І Петряк, і Караваєв зараз добре виглядають в чемпіонаті, ростуть. Це нормальний процес. Якщо є в команді кілька людей на одну позицію, це дуже добре. Для Шевченка це приємна головний біль. Але я впевнений, що Коноплянка і Ярмоленко - лідери цієї команди і вони ще не раз себе проявлять.

Я знаю потенціал Коноплянки, але зараз він в якійсь психологічній ямі. Думаю, він повинен проявити свій характер. Він у нього є. Якщо Женя буде грати в "Шальке", то ця нервозність зникне. Він - основний гравець збірної, він завжди готовий допомогти команді, йому важливо, що тут йому довіряють.

Про борг "Дніпра"

Ніхто з керівництва "Дніпра" на контакт не йде. Та й керівництво клубу нічого не вирішує, все залежить тільки від президента. А він поки недоступний. Я не збираюся нікому дарувати гроші. Я відпрацював в команді, відпрацював чесно, і я хочу отримати своє за контрактом. Є процедура, за якою я повинен був звернутися спочатку в клуб, потім у ФФУ. Якщо нічого не буде вирішено, то тоді я зможу вирішувати питання через УЄФА. Так мені пояснили. Але зараз справа на розгляді в ФФУ, а далі подивимося. Я не має наміру здаватися.

Про пропозиції тренувати

Я маю бути впевнений, що це серйозний проект, а просто пограти в тренера я не хочу. Якщо буде проект з амбіціями, з хорошим фінансуванням, як це було в "Металісті", з підтримкою керівництва, тоді я погоджуся. А так просто йти - не хочу. Краще буду працювати з дітьми у себе в школі.

Про Циганкова

Я дуже спокійно ставлюся до його гри. Не потрібно зараз овацій в його сторону. Ну забив він пару м'ячів за "Динамо". Але він повинен в кожному матчі доводити, що він сильніший. А то в нас люблять роздавати аванси. І потім нічого не виходить. Циганков - цікавий футболіст, але йому ще потрібно працювати і працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який сенс мені сидіти у "Дніпрі"? - Маркевич

Зараз ви читаєте новину «"Коломойський недоступний, але дарувати свої гроші нікому не збираюся" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути