пʼятниця, 28 квітня 2017 12:58

Клуби підтримали новий формат прем'єр-ліги

Клуби підтримали новий формат прем'єр-ліги
У наступному сезоні залишиться 12 команд

Клуби УПЛ підтримали запропонований прем'єр-лігою формат чемпіонату. За нього проголосували майже всі учасники вищого дивізіону.

Прем'єр-ліга запропонувала в наступному сезоні додати матчі плей-оф для 10-ї і 11-ї команд турнірної таблиці за право грати в еліті. При цьому кількість учасників вищої ліги залишиться незмінною - 12.

За словами виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого, запропонований прем'єр-лігою формат не підтримав тільки один клуб. Ім'я команди функціонер не назвав.

"Більшість клубів підтримали запропонований формат і план-календар чемпіонату, але це оформлять офіційно рішенням загальних зборів, а потім відправлять клубам і у виконком ФФУ. Тільки один клуб не підтримав запропонований формат. План-календар підтримали 75 відсотків клубів", - розповів Дикий в інтерв'ю телеканалу "Футбол 1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 команд і плей-оф: про що тренери говорили на зустрічі з Шевченком

Завтра прем'єр-ліга підведе остаточні підсумки і розішле результати клуби. Наступна процедура - рішення загальних зборів УПЛ відправлять до ФФУ, а новий формат офіційно затвердить виконком.

Нинішній сезон чемпіонату України проводять за схемою, згідно з якою 12 команд після двох кіл поділять на дві шістки. Перша веде боротьбу за чемпіонство і вихід в єврокубки, а друга - за виживання в еліті.

У першу лігу вилетять дві команди, які займуть останні місця в другій шістці, а плей-оф за виживання не передбачений.

Зараз ви читаєте новину «Клуби підтримали новий формат прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути