середа, 15 липня 2020 20:11

Клуб Ярмоленка випускає перед початком гри 50-60 тисяч мильних бульбашок

Клуб Ярмоленка випускає перед початком гри 50-60 тисяч мильних бульбашок
Мильні бульбашки на Олімпійському стадіоні в Лондоні, де грає "Вест Гем". Фото Global Look Press

Перед домашніми матчами "Вест Гема" можна побачити неймовірне видовище: тисячі мильних бульбашок літають над стадіоном, створюючи химерний сеттинг для фотографій - здається, вони накривають усе поле.

Традиція з'явилася в кінці дев'яностих: суворі чоловіки на трибунах "Болейн Граунд" видували мильні бульбашки. 16 травня 1999 року ця зробили одночасно 23 680 осіб - масова подія потрапила в книгу рекордів Гіннесса. Повідомляє "Трибуна".

У 2009-му клуб спростив життя фанатам і поставив спеціальну машину, яка створює 50-60 тисяч гліцеринових бульбашок перед матчем.

Бульбашки - відсилання до пісні I'm forever blowing bubbles, яку співають вболівальники. Вперше вона прозвучала в 1918-му в бродвейській постановці "Йде шоу", до кінця десятиліття стала популярна в США, а потім перелетіла океан.

Ніхто не знає напевно, як і за яких обставин вболівальники "Вест Гема" підхопили пісню. Найпопулярніша версія (офіційний сайт "Вест Гема" теж підтримує її): в молодіжці "Вест Гема" грав якийсь Вільям Мюррей, який був дуже схожий на героя картини австралійського художника Джона Еверетта Мілле "Мильні бульбашки". За схожість фанати прозвали Мюррея Бабблз (bubbles - "бульбашки").

Ні, британські фани не так знаються на в австралійському мистецтві, як здається - просто картина Мілле використовувалася в рекламі мила Pears'. Там же грала пісня I'm forever blowing bubbles.

За іншою версією, Мюррей отримав прізвисько від директора Паркової школи, де він навчався - коли команда перемагала, Корнеліус Біл любив наспівувати пісню з мюзиклу.

Перше документоване виконання пісні I'm forever blowing bubbles сталося в 1940 році (хоча той же офіційний сайт пише, що в середині 1920-х вболівальники виконували її, але не регулярно): фанати "Вест Гема" співали на "Уемблі" у фіналі Кубка ліги, а команда обіграла "Блекберн Роверс" (1:0).

Свою версію гімну виконували Дін Мартін, панки Cockney Rejects і навіть відома вболівальниця "Вест Гема" Кеті Перрі. Кілька років тому її визнали другою найбільш узнаваною піснею АПЛ - після You'll Never Walk Alone, звичайно.

За бульбашки в клубі відповідає окрема людина. Так, тільки за бульбашки! Справжнє ім'я цього чоловіка Майкл Бауен, але все звуть його Мікі Бабблз - він не ображається.

"Я знайшов ідеальну роботу в улюбленому клубі. Перед грою я випускаю приблизно 50-60 тисяч бульбашок. Вони літають, кружляють по всьому стадіону. В цей же час фанати затягують I'm forever blowing bubbles - ух, аж мурашки по шкірі!" - розповідає Мікі в інтерв'ю NBC Sports.

Правда, гарна традиція подобається не всім. У лютому 2019-го "Вест Гем" відібрав очки у "Ліверпуля" (1:1) - після гри Юрген Клопп звинуватив у нічиїй бульбашки:

"Через них поле стало слизьким. Я вважаю, машина для створення бульбашок повинна бути заборонена в Прем'єр-лізі", - пояснював тренер.

Але навіть суворі правила карантину не змогли протистояти традиції. Перед рестартом сезону в клубі переживали, що Мікі Бабблза не допустять на стадіон - машина для створення бульбашок стоїть поруч з поле, тобто в червоній зоні, куди доступ строго обмежений.

Але керівники довели, що бульбашки - така ж частина передматчевого шоу, як і музика. Тому бульбашки залишаються!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко долучився до розгрому "Норвіча"

За "Вест Гем" грає 30-річний форвард збірної України Андрій Ярмоленко.

Зараз ви читаєте новину «Клуб Ярмоленка випускає перед початком гри 50-60 тисяч мильних бульбашок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути