неділя, 08 липня 2007 10:23

Кличко відстояв титул чемпіона світу

Український боксер Володимир Кличко в суботу в німецькому Кельне відстояв титул чемпіона світу за версією IBF в суперважкій вазі, узявши реванш за поразку трирічної давності у американця Леймона Брюстера.

Все завершилося вельми несподівано: після закінчення шостого раунду тренерський штаб Брюстера попросив рефері зупинити поєдинок.

31-річний Володимир Кличко провів на професійному рингу 52 бій, отримавши 49-у перемогу (44 - достроково). Він завоював титул чемпіона світу IBF в квітні 2006 року, перемігши американця Кріса Берда. З тих пір він тричі відстоював чемпіонський пояс в боях проти двох інших боксерів із США - Келвіна Брока, Рея Остіна і Брюстера.

У поєдинку 10 квітня 2004 року Кличко - Крюстер американець ледве врятувався від дострокової поразки в четвертому раунді, коли Кличко послав його в нокдаун. Проте в п"ятому раунді вже українець двічі виявлявся на підлозі, після чого бій був зупинений. Відразу після поєдинку з"явилася навіть версія про те, що якісь речовини були підсипані у воду, яку пив перед боєм Клічко.

На даний момент всі титули чемпіонів світу по боксу в суперважкій вазі зберігають за собою спортсмени з пострадянського простору: росіяни Олег Маскаєв і Султан Ібрагімов володіють чемпіонськими поясами за версіями WBC і WBO відповідно, Руслан Чагаєв з узбекистану - WBA, а Володимир Кличко - IBF, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Кличко відстояв титул чемпіона світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути