Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2007 18:37

Кличко має заплатити 5 мільйонів за право битися з Маскаєвим

Кличко має заплатити 5 мільйонів за право битися з Маскаєвим
Почесний чемпіон світу з боксу за версією WBC Віталій Кличко, 35 років, запропонував нігерійському атлету Самуелю Пітеру, 26 років, $ 2, 5 млн., за те, щоб той відкликав свої претензії на бій з чинним чемпіоном світу WBC росіянином Олегом Маскаєвим, 36 років. Кличко хоче сам зустрітися на рингу з Маскаєвим і гарантував Пітеру право битися з переможцем цього двобою восени цього року.

Промоутер Пітера Діно Дува назвав цю пропозицію образливою.

- Кличко каже, що ці гроші змінять життя Самуеля. Це просто нечувана зухвалість. Два з половиною мільйони - це лише невелика частина з того, що мій підопічний може заробити на рингу. Зараз ми націлені на завоювання чемпіонського поясу. Щоб відмовитися від нього, сумма відступних має бути дуже значною.

Сам Кличко не сумнівається, що Пітера вдасться переконати.

- Уже найближчим часом буде оголошено про проведення бою Кличко - Маскаєв. Пітер, відмовляючись від бою з Маскаєвим, несе фінансові втрати, але ми готові їх компенсувати. Суму поки що назвати не готовий, запитайте про неї у Пітера. Розумію його: спочатку на його шляху до чемпіонства став мій брат Володимир, зараз - я. Але спочатку сам битимуся з Маскаєвим у Нью-Йорку, Мюнхені або що дуже імовірно, у Москві. Хоча не хотілося б доводити заочну суперечку з Пітером до рішення спортивного суду у Лозанні.

Президент української Асоціації професійного боксу Михайло Зав"ялов, 68 років, каже нам, що Кличко пропонує Пітеру просто смішні умови.

- Спортивний суд Пітер з легкістю виграє. Кличку треба давати нігерійцеві не менше $ 5 млн, - міркує він.

6 січня Пітер переміг за очками іншого претендента - американця Джеймса Тоуні, 38 років і отримав право битися за звання чемпіона світу. 25 січня Кличко оголосив про своє повернення на ринг. Він перервав свої виступи через важку травму коліна у ранзі чемпіона світу, став почесним чемпіоном світу. Це означало, що у разі повернення Кличко міг одразу битися з діючим чемпіоном світу Олегом Маскаєвим.

Кореспондент "ГПУ" додзвонився Маскаєву до США.

- Мне абсолютно всё равно с кем драться, - каже російський боксер. - Хоть Кличко, хоть Питер. Правда, с Кличко поинтереснее всё же будет - эдакое славянское "дерби" получится. Хорошо бы - в Москве.

Маскаєв - один з російських боксерів, який володіє титулом чемпіона світу. Інший, Микола Валуєв, - чемпіон світу за версією WBA. Промоутер Валуєва, легендарний Дон Кінг, 75 років, влаштував бій свого підопічного Рея Остіна проти чемпіона світу за версією WBF Володимира Кличка. Поєдинко відбудеться 10 березня у німецькому Мангеймі.

- Остін виб"є серце Кличка. А підборіддя українця полетіть на його батьківщину. Ми воюємо проти Кличків.

Кінг оцінив потенціал і старшого Кличка.

- Віталій Кличко володіє званням почесного чемпіона. Це на кшталт звання почесного декану у нейрохірургії. Ви б довірили скальпель такій людині? Багато людей кажуть: давайте дамо йому шанс, він гарний хлопець. Але гарних хлопців багато! Його просто хочуть показати публіці. Люди порушують правила безпеки боксера. Якщо з цим хлопцем що небудь трапиться, бокс проклянуть у світі. А якщо Кличко і виграє, він буде каліфом на годину.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Кличко має заплатити 5 мільйонів за право битися з Маскаєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути