пʼятниця, 16 січня 2009 16:08

КХЛ покарала винних у смерті Олексія Черепанова

Континентальна хокейна ліга (КХЛ) винесла покарання винним в смерті хокеїста омського "Авангарду" Олексія Черепанова, який помер 13 жовтня минулого року у віці 19 років. Довічну дискваліфікацію отримали керівники і лікарі "Авангарду", а також колишній директор підмосковного "Витязя", повідомляє lenta.ru з посиланням на "Спорт-Експрес".

Колишній президент "Авангарду" Костянтин Потапов і генеральний директор клубу Анатолій Бардін дискваліфіковані довічно. Таке ж покарання отримав колишній директор "Витязя" Михайло Дєнісов, визнаний винним в тому, що під час матчу "Витязь", - "Авангард" не було забезпечено належних умов для проведення зустрічі.

Лікар "Авангарду" Сергій Бєлкін також отримав довічну дискваліфікацію, а його колегу Дмитра Батушенка відсторонили від виконання обов"язків на два роки. За словами віце-президента КХЛ Володимира Шалаєва, медичний штаб "Авангарду" знав, що Черепанов страждав на захворювання серця, несумісного із заняттями професійним спорт. Самі лікарі своєї провини не визнали.

Шалаєв розповів також, що слідство встановило, що за три години до гри з "Витязем" в організм Черепанова був введений препарат кордіамін. Цей засіб був застосований як лікарський засіб, а не як допінг, тому що хокеїст страждав міокардитом.

Під час виїзного матчу з підмосковним "Витязем", який відбувся 13 жовтня 2008 року в Чехові, Черепанов знепритомнів. На стадіоні не було машини "швидкої допомоги", а коли лікарі приїхали, то їхні дефібриллятори виявився розрядженим. Нападаючий "Авангарду" помер через декілька годинників в місцевій лікарні. Причиною смерті була названа серцева недостатність.
Зараз ви читаєте новину «КХЛ покарала винних у смерті Олексія Черепанова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути