Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2012 10:37

КХЛ. "Донбас" вдома розгромив "Салават Юлаєв"
6

Фото: Фото: hcdonbass.com

У п'ятницю, 16 листопада, ХК "Донбас" на льоду донецької арени Дружба в присутності 3927 глядачів в матчі регулярного чемпіонату КХЛ з рахунком 4:1 обіграв чемпіона Суперліги-2008 і володаря Кубка Гагаріна-2011 уфимський "Салават Юлаєв".

У донеччан гра якось відразу пішла, що знайшло відображення в помітному ігрової переваги і моментах, які не змусили себе довго чекати. Не вистачало самої "малості" - щоб шайба, минувши Тарасова, все ж перетнула лінію воріт. Але вийшло все з точністю до навпаки - гості, діючи, бути може, не настільки яскраво, але добротно, "привезли" з нічого гольову атаку.

Щоб змінити ситуацію, господарям знадобилося чверть години ігрового часу. Причому, інтервал між двома шайбами ??"Донбасу" склав всього-16 (!) Секунд. Спочатку Кочетков і Белухін, як по нотах, розіграли нехитру, але ефективну двухходовку. А потім Понікаровський змусив-таки помилитися Тарасова, поклавши шайбу у ворота після рейду-за воріт.

Ключовий стала перша половина третього періоду. Бути може, гості та були сповнені рішучості зрівняти рахунок, але нарвалися на стрімкий випад донеччан. Цю атаку можна переглядати і переглядати: Дадонов підхоплює шайбу в своїй зоні, на швидкості обігрує суперників, викочується на ворота і ... віддає на Кііскінена, якому залишається лише направити шайбу в порожній кут. Практично тут же "Салават Юлаєв" отримує чисельну перевагу, але господарі не дають гостям жодного шансу. Тут же Уфімцев випадає ще одна можливість повернути інтригу, але і в цей раз четвірка "Донбасу" зберігає свої ворота.

Крапку ж ставить четверта ланка, яке в підсумку записало на свій рахунок дві шайби в цьому матчі. Наступний поєдинок "Донбас" проведе в неділю, 18 листопада. Суперник - казанський "Ак Барс".

Чемпіонат КХЛ

"Донбас" (Донецьк) - "Салават Юлаєв" (Уфа) - 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Шайби: Степанов (Саприкін, Ємелін), 09:01 (0:1). Белухін (Матоушек, Кочетков), 26:39 (1:1). Понікаровський (Федотенко), 26:55 (2:1). Кііскінен (Дадонов), 41:13 (3:1) Кочетков (Белухін, Матоушек), 49:26 (4:1).

"Донбас": Лацо. Перетягін-Бабчук, Понікаровський-Федотенко-Варламов. Вілсон-Подхрадскі, Дадонов-Недорост-Кііскінен. Бартуліс-Терещенко, Туппурайнен-Віртанен-Петтерссон. Сільницька-Никифоров, Кочетков-Белухін-Матоушек.

"Салават Юлаєв": Тарасов. Прошкін-Кольцов, Ролінек-Зінов'єв-Хлистов. Блатяк-Зубарєв, Пільстрем-Кайгородов-Мирнов. Бублик-Атюшов, Філатов-Трубачов-Паршин. Гуркін-Панков, Саприкін-Ємелін-Степанов.

Зараз ви читаєте новину «КХЛ. "Донбас" вдома розгромив "Салават Юлаєв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути