субота, 09 липня 2011 17:49

"Карпати" платили Кожанову 8 тис. доларів

"Карпати" платили Кожанову 8 тис. доларів

В останні дні засоби масової інформації приділили значну увагу Денису Кожанову та Артему Федецькому, гравцям "Шахтаря", які перебували в оренді у "Карпат".

Львівський клуб навіть розповсюдив офіційне повідомлення, де висловив незадоволення з приводу переходу Кожанова до складу маріупольського "Іллічівця" на правах оренди. ФК "Шахтар" вважає за необхідне внести ясність у це питання.

Після завершення минулого чемпіонату у "Карпат" було більш ніж достатньо часу, щоб врегулювати свої відносини з Денисом Кожановим. Гравець перебував разом з львів'янами на зборах, був повністю відкритий для конструктивного діалогу. Але "Карпати" цим не скористалися. Не було зроблено ніяких кроків і коли договір оренди з "Карпатами" вже минув, а Денис більше тижня тренувався в Донецьку разом з основним складом "Шахтаря".

Денис Кожанов отримав пропозицію від "Іллічівця", що містить цікавіші умови контракту, і прийняв його.

Варто звернути увагу, що, виступаючи за "Карпати", Кожанов отримував скромну за мірками сучасного футболу зарплату, еквівалентну 8 тис. доларів. Зрозуміло, ці гроші не відповідають рівню футболу, який демонструє цей гравець.

"Іллічівець" запропонував набагато цікавішу заробітну плату. Цілком логічно, що Денис віддав перевагу Маріуполю.

"Шахтар" підтримав футболіста. Гравець повинен сам визначати шляхи розвитку кар'єри. Не треба забувати, що футболісти - це вільні люди, але ніяк не раби. У них є власні інтереси, відповідальність перед родинами. Не можна сприймати гравців як інструмент для досягнення клубом якихось цілей. А саме так вважають у "Карпатах", намагаючись нав'язати якісь дикі методи відносин з футболістами.

Цікава ситуація з Артемом Федецьким. Як і у випадку з Кожановим, "Карпати" декларують, що цей гравець дуже важливий для львівської команди. Але при цьому не роблять нічого, щоб залишити його в складі цивілізованими методами.

Більш того, "Карпати" роблять спробу змусити "Шахтар" платити футболісту половину заробітної плати, щоб той міг успішно виступати в львівському клубі! Це нонсенс. Такий підхід вкрай далекий від уявлень про цивілізований футбол.

У "Карпатах" повинні розуміти, що "Шахтар" ніколи не погодиться з подібними варіантами. Гравці клубу, в тому числі і ті, що знаходяться в оренді в інших командах, завжди можуть розраховувати на підтримку "Шахтаря" і захист їхніх інтересів.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" платили Кожанову 8 тис. доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути