субота, 04 вересня 2010 15:16

Калитвинцеву потрібно зробити ставку на гру першим номером - Експерт

Калитвинцеву потрібно зробити ставку на гру першим номером - Експерт

Напередодні товариського матчу між збірними Польщі та України, який відбудеться сьогодні в Лодзі, відомі українські фахівці на сторінках видання "Команда" поділилися своїми прогнозами на цей поєдинок.

Йожеф Сабо, колишній головний тренер збірної України:

"0:2. Статус контрольного матчу дає можливість тренерському штабу національної команди експериментувати як з комплектацією складу, так і з тактичними схемами.

Хоча нинішня збірна була створена ще за Маркевича, думаю, Калитвинцев спробує внести щось нове, оскільки у кожного тренера своє бачення гри. Тим більше до Євро-2012 є час, і наставнику команди ніхто не завадить взяти умовних Іванова, Петрова, Сидорова, випробувати їх на різних позиціях і в різному поєднанні, щоб в результаті створити награний колектив, готовий до боротьби на континентальній першості. У поляків та ж ситуація, і тому в їх складі слід чекати змін.

Україна виступає в гостях, але я не здивуюся, якщо вона переможе, адже в сучасному футболі поняття домашньої і виїзної моделей вже просто не існує."

Сергій Кравченко, півзахисник "Дніпра":

"1:1. Цей спаринг буде першим матчем Юрія Калитвинцева на посту головного тренера збірної, багато хто з його підопічних захочуть зарекомендувати себе з кращого боку і зробити наставнику подарунок у вигляді перемоги.

Але поляки незалежно від того, що поєдинок має товариський статус, докладуть всі зусилля для досягти результату, адже у них також від збору до збору змінюються кадри. Думаю, це буде бойовий матч, який змусить глядачів прикувати до полі всю увагу.

Звичайно ж, далеко не всі футболісти, які зійдуться в спарингу в Лодзі, будуть представляти свою країну на Євро-2012, тому як два роки у футболі - це великий термін. Хоча не думаю, що зміни будуть кардинальними. Може, і я з"явлюся в збірній на той момент."

Петро Кушлик, заслужений тренер України, екс-наставник польського "Відзева":

"1:2. Українській збірній вдасться схилити чашу терезів на свою користь завдяки більшій ігровий практиці її виконавців. Адже кістяк "Кадри" складають футболісти, які виступають в закордонних клубах, а там сезон тільки розпочався. Також важливо, що суперник зараз переживає болючий процес зміни поколінь, і йому не вистачає зірок калібру Шевченка і Тимощука.

Переконаний, Юрію Калитвинцеву потрібно зробити ставку на гру першим номером, бо, як показали останні спаринги, поляки часто помиляються в обороні. Але потрібно бути уважним і при розіграші стандартних положень господарями - підопічні Смуди можуть здивувати домашніми заготовками.

Свого часу мені більше року довелося пропрацювати в Лодзі. Можу сказати, що вболівальники там досить активно підтримують своїх, але при цьому об"єктивні: якщо суперник демонструє якісний футбол, то вони обов"язково віддадуть належне і йому".

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцеву потрібно зробити ставку на гру першим номером - Експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути