Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 05:44

Мілевський та Чигринський за збірну не зіграють

Автор: фото з сайта turnir.com.ua
  Юрій Калитвинцев каже, що збірна гратиме у різних українських містах
Юрій Калитвинцев каже, що збірна гратиме у різних українських містах

У вівторок головний тренер збірної України з футболу 42-річний Юрій Калитвинцев дав першу офіційну прес-конференцію на новій посаді. Найближчим часом "синьо-жовті" проведуть два товариські матчі проти Польщі — 4 вересня, Лодзь та Чилі — 7 вересня, Київ.

— Футболісти прибули в розташування збірної двома групами. У вівторок зранку до основної частини приєдналися гравці "Карпат" і "Дніпра", — каже Юрій Миколайович. — Нападник "Динамо" Артем Мілевський пропустить збір. У нього рецидив старої травми коліна. Захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський зазнав ушкодження в матчі з "Іллічівцем". Швидше за все, він не приїде. Півзахисник Олександр Яковенко не отримує ігрової практики в "Андерлехті". Він зателефонував і попросив не викликати його через погану форму. Нападник московського "Динамо" Андрій Воронін понад тиждень тому загубив паспорти — свій і дружини. Зараз він відновлює документи. Як тільки отримає паспорт, то одразу приєднається до команди.

У збірній є два дебютанти — півзахисники Денис Кожанов із "Карпат" та Денис Кулаков із "Ворскли".

— Для мене вони не новачки. Кулакова знаю з 16 років. Ми працювали з ним у юніорській збірній. Я стежу за його прогресом. Футболіст заслужив цей шанс. Кожанов був під нашим наглядом, він дуже перспективний. Чи є в нього зайва вага? Ми вчора підійшли  до дзеркала, і я попросив Дениса зняти футболку. Він атлет, а повнувате обличчя — це ознака інтелекту.

Поруч із Калитвинцевим сидить голкіпер Андрій Дикань. Минулого тижня він перейшов із грозненського "Терека" в московський "Спартак".

— Я дуже радий своєму переходу. Як до мене поставилися "динамівці"? Я не буду розгулювати по базі в футболці "Спартака", тому все нормально, — жартує Андрій.

— Ми також дуже раді за Андрія. З усією повагою до "Терека" скажу, що "Спартак" — це зовсім інший рівень. Сподіваємося, що Дикань добре покаже себе в єврокубках, — додає Калитвинцев. — Дикань у нас худий, але технічний голкіпер. Я йому порадив їсти більше здоби.

Воронін загубив паспорт

Один із лідерів збірної Анатолій Тимощук залишиться гравцем "Баварії" принаймні зимового міжсезоння. У двох стартових матчах чемпіона Німеччини українець участі не брав.

— Ми не говорили з Анатолієм на цю тему. Він усе розуміє. Для мене головне, щоб у Тимощука була ігрова практика. В якій команді значення не має, — міркує Юрій Миколайович.

Помічниками Калитвинцева у збірній стали Сергій Ребров, Геннадій Литовченко та Сергій Краковський.

— Ніяких справ Мирон Богданович мені не передавав. Маю свої конспекти, — каже Калитвинцев.

Маркевич хотів бачити у збірній сенегальського захисника Папа Ґуйє. Той відмовився грати за свою країну й готовий стати українцем.

— Як колишній росіянин, я все це пройшов, і не проти натуралізації. Але потрібен індивідуальний підхід. Напевне, процес натуралізації Ґуйє триватиме, — говорить тренер збірної.

Поєдинок із Чилі гратимуть у Києві на стадіоні "Динамо".

— Проводити тренувальні збори й матчі будемо в різних містах. Українська збірна — це не команда Києва чи Федерації футболу. Вона належить уболівальникам.

Зараз ви читаєте новину «Мілевський та Чигринський за збірну не зіграють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути