субота, 04 вересня 2010 11:42

Калитвинцев може залишити наставника збірної Польщі без роботи

Калитвинцев може залишити наставника збірної Польщі без роботи

Сьогодні, 4 вересня, в Лодзі в спарингу з Польщею відбудеться дебют в. о. головного тренера збірної України Юрія Калитвинцева (ТВ - "Інтер", 18.00). Першу гру після відставки Мирона Маркевича команда проведе без травмованих Мілевського та Чигринського, а також відданих "молодіжці" Коноплянки, Гармаша, Ярмоленка, Зозулі та Ракицького. Вони не дізнаються, як це - бути "підсудними" Равшана Ірматова.

Якщо для Калитвинцева це перший матч біля керма збірної, то для його польського колеги Францішека Смуди, який раніше програв Іспанії (0:6) і Камеруну (0:3), він ризикує стати останнім.

"Якщо Смуда розгромно програє ще й Україні, а команда знову покаже бліду гру, його перебування на посаді опиниться під питанням, - сказав спортивний оглядач польської газети "Супер Експрес" Анджей Костиря. - Тоді почнеться дискусія, а чи не запросити іноземця. З точки зору організації, Польща краще готова до Євро-12. Але збірна у вас сильніша. Мій прогноз: Україна переможе в один м"яч".

"У вас збірна до Євро почала будуватися раніше, ще у відборі на ЧС, тому ви на крок попереду, - сказав переможець Кубка УЄФА польський захисник "Севастополя" Маріуш Левандовський, якого на матч з Україною не викликали. - Сподіваюся, нам вдасться вас наздогнати. Чи розповідав я про форвардів польської команди своєму другові П"ятову? Ні, Андрій не питав. Але лідери збірної ті ж самі - Блащиковський, Жевляков, воротар Боруц".

Додамо, що збірна Польщі вже 388 хвилин не може забити гол супернику.

Нічиї 0:0 з командами Фінляндії і Сербії, поразка 0:6 від чемпіонів світу іспанців і, нарешті, домашня поразку від Камеруну - 0:3 ось так безславно грав в останніх матчах суперник збірної України команда Польщі.

Головний тренер збірної Польщі Франчишек Смуда, незважаючи на масову критику журналістів та вболівальників, говорить, що він лише будує команду до чемпіонату Європи-2012, а результати самі прийдуть.

"Мої футболісти показують зараз кращу функціональну готовність до матчу з Україною, ніж кілька тижнів тому проти Камеруну. А це означає, що наші гравці зараз добре готові до матчу. Нам дуже потрібна перемога в матчі з Україною "- констатує Смуда.

За матеріалами Турнир, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Калитвинцев може залишити наставника збірної Польщі без роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути