четвер, 13 грудня 2018 12:50

Як відреагували українські ЗМІ на нічию "Шахтаря"

Як відреагували українські ЗМІ на нічию "Шахтаря"
"Ліон" майже нічого не дозволив створити "Шахтарю"

У вирішальному матчі групового етапу Ліги чемпіонів "гірники" не змогли перемогти "Ліон". До вашої уваги реакція українських ЗМІ на невдалу гру "Шахтаря".

"Футбол24" критикує та вважає непослідовним наставника "гірників" Паулу Фонсеку.

"Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека у післяматчевому флеш-інтерв'ю був непослідовний. Португалець іронічно висловлюється про "Олімпік" та інші українські команди, буцімто вони "не грають у футбол". Натомість, коли подібну захисну тактику показує його команда – це круто і "ми змогли контролювати суперника". Насправді немає нічого поганого в тому, що донеччани вирішили зіграти у перестраховку. Як і логічною виглядає тактика суперників "Шахтаря" в УПЛ, яку... Фонсека використав проти "Ліона". Особливо за рахунку 1:0 на свою користь, коли щастя видається таким ілюзорно близьким.

"Шахтар" зіграв у боягузливий футбол.

Так, у французів на сьогодні значно потужніший атакувальний потенціал, але дивитись доволі боягузливий футбол від "гірників" було незвично. Сьогоднішні Марлос і Тайсон, які нещодавно лише відновилися від травми, можуть налякати хіба що "Маріуполь", проте "Шахтар" міг би і сміливіше виходити у контри. Коли ти не навантажуєш опонента (команда Фонсеки наче боялась і думати про атаку), а тільки відбиваєшся, програючи підбирання і даруючи м'ячі на рівному місці, фарту та надійної гри голкіпера може не вистачити. Так і сталось. Про який контроль ситуації та суперника говорив містер Паулу, незрозуміло".

"Tribuna.com" вважає виліт "Шахтаря" із ЛЧ цілком закономірним.

"Може бути і краще, що вилетіли - у Лізі Європи у нас будуть суперники іншого рівня", - влучний коментар Тараса Степаненко після матчу. Так, будуть інші суперники, суперники рівня "Шахтаря". На жаль, зараз команда Фонсекі не дотягує до рівня плей-офф Ліги чемпіонів. З ким би могли зіграти "гірники", якби все-таки обіграли "Ліон": "Борусія" Д, "Барселона", "ПСЖ", "Порту", ​​"Баварія", "Реал" і "Ювентус". Боротися можна було б тільки з "Порту", ​​і навіть із португальцями "Шахтар" не вважався б фаворитом.

Взимку "гірникам" потрібно підсилюватись.

• Ракицький залишився у запасі на вчорашній матч, хоча Фонсека перед матчем говорив, що він готовий зіграти. У чому причина? Можливо, Ярослав таки не встиг відновитися повністю, але і не можна виключати варіант, що тренер втратив довіру до лідера оборони. Ракицький був поганий у матчах Ліги чемпіонів, Фонсека міняв його у матчі з "Динамо", коли Ярослав виглядав ще гірше. Що буде з ним далі, дізнаємося вже тільки в лютому наступного року.

• Взимку "Шахтарю" потрібен новий центральний захисник. У першій половині матчу команда оборонялася дуже непогано з рідкісними мікро-провалами, але до кінця тайму все ж щось пішло не так: "Ліон" дивом не забив у роздягальню. Давід Хочолава був поганий, вічно кудись пропадав, не встигав повертатися після підстраховки крайніх захисників. На позиції центрального захисника у першому таймі Тарас Степаненко опинявся частіше грузина. Після перерви і переведення Матвієнка в центр оборони краще не стало - це "Ліон" просто перестав майже атакувати.

• Майкон і Коваленко розчинилися на полі. На двох у них - одна гостра передача. Про будь-яку боротьбу в центрі поля взагалі не йшлося. Бразилець ще намагався якось допомагати в обороні та починати атаки, Віктор же знову розчарував - жодного корисної дії за 82 хвилини, міняти його потрібно було раніше

Коли м'яч був у штрафномку майданчику "Ліона", починався сумбур у діях "Шахтаря"

• "Ліон" знову зіграв у 3 центральні захисники і це принесло плоди - у "Шахтаря" всього 2 удари у створ за весь матч. Коли "гірники" опинялися з м'ячем у штрафному майданчику суперника при позиційних атаках, починався сумбур. Ми звикли бачити, як бразильці, як по нотах, розбирають захист суперника, але вчора це вдалося лише раз, коли Ісмаїлі віддав відмінну гольову на Мораеса. На цьому небезпечні моменти закінчилися.

• Виділити у "гірників" можна тільки Ісмаїлі. Бразилець був краще за всіх своїх партнерів і в захисті, і в атаці. Футболіст його рівня повинен бігати флангом збірної Бразилії та топ-клубу Європи. Такий гравець в УПЛ - справжнє диво. В останні хвилини матчу хороший момент біля воріт "Ліона" був саме в Ісмаїлі. Але, на жаль, у його партнерів менталітет переможців включається тільки у матчах УПЛ".

"sportarena.com" спробувала знайти позитивні моменти у грі "донеччан".

"Шахтар" провів чудові перші півгодини

У "гірників" вистачало сильних відрізків у цій Лізі чемпіонів - чого вартий тільки початок минулого матчу з "Хоффенхаймом". Але саме сьогоднішню 30-хвилинку можна назвати найсильнішою. У команди Паулу Фонсека виходило все: і вихід з-під пресингу через злагоджений пас, і якість на завершальній стадії, і швидкі перехідні стадії.

Так, був момент у Бертрана Траоре, коли нападник програв Андрію П'ятову вихід 1 на 1, але це був окремий епізод. "Шахтар" діяв дуже і дуже добре, заслужено забивши і ведучи в рахунку.

"Шахтарю" не вистачило кадрової міцності


У середині другого тайму чітко відчувалося, що Паулу Фонсека необхідно освіжати середню зону і міняти Віктора Коваленка. Потрібно було швидше рухати м'яч і забезпечувати відкривання за спину суперників (Віктор не скористався безліччю таких опцій). Однак тренерському штабу було банально нікого випускати - Алан Патрік явно не найкращий кандидат на заміну в такі моменти.

"Шахтар" боровся з кадровими проблемами протягом усієї Ліги чемпіонів (це і коротка лава, і травми провідних виконавців), але все ж не зміг впоратися з ними. Втім, команда все одно при цьому примудрилася до останнього претендувати на вихід до плей-офф головного європейського клубного турніру. Так, забий наприкінці Ісмаїлі, і хто говорив би про погане?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтар - Ліон 1:1, відеоогляд матчу, прес-конференція Фонсеки

"Шахтар" зайняв третє місце в групі, що дозволить "гірникам" навесні зіграти в 1/16 фіналу Ліги Європи. Україну в цьому турнірі також представлятиме київське "Динамо". Жеребкування відбудеться в понеділок, 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Як відреагували українські ЗМІ на нічию "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути