пʼятниця, 03 грудня 2010 11:15

Кабмін створив оргкомітет з підготовки до Зимової Олімпіади-2022

Кабмін створив оргкомітет з підготовки до Зимової Олімпіади-2022

Кабмін створив оргкомітет з питань підготовки та супроводу заявки України до МОК для отримання права на проведення Зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор 2022 року.

Оргкомітету, який очолить віце-прем'єр Борис Колесніков, доручено протягом трьох місяців розробити та затвердити план заходів з підготовки та супроводу української заявки.

"Спочатку ми визначимо список місць, придатних для проведення зимової Олімпіади, після чого зупинимося на кількох варіантах і будемо працювати над планом їх можливого удосконалення", - пояснив Борис Колесніков.

За словами чиновника, держава повинна розвивати інфраструктуру західних областей.

"Це дороги, аеропорти і залізничне сполучення, адже після реєстрації заявки в країну буде спрямована Олімпійська оціночна комісія, яка визначить ступінь готовності до проведення Олімпіади. А комісію потрібно спочатку довезти", - говорить він.

За словами віце-прем'єра, деякі проекти планується реалізувати вже у найближчі п'ять років.

"Ми покажемо Міжнародному Олімпійському комітету, що хочемо і готові провести зимові Олімпійські ігри 2022 року, - говорить голова оргкомітету. - До 2015 року ми плануємо ввести в експлуатацію ряд об'єктів, таких як гірки, обладнані для бобслею і стрибків з трампліну, а також льодові стадіони, перший з яких буде відкритий вже до вересня наступного року".

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів запропонує Верховній Раді вже в 2011 році виділити 500 млн доларів на здійснення ідеї про проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в Україну.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович запропонував провести зимову Олімпіаду 2022-го року в Карпатах. Цю ідею підтримав НОК України.

За матеріалами Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кабмін створив оргкомітет з підготовки до Зимової Олімпіади-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути