вівторок, 19 червня 2012 19:15

"Із Блохіним збірній України нічого не світить" - Леоненко

"Із Блохіним збірній України нічого не світить" - Леоненко
За словами Леоненка, збірна Франції показала Україні, який її справжній рівень. Фото: sport.oboz.ua

Колишньому нападнику київського "Динамо" Віктору Леоненку вдається неймовірне: він тримає марку найбільш вогняного футбольного експерта в країні, де творять Ігор Гамула і Віталій Кварцяний.

Кореспондент Sports.ru зателефонував Леоненку, щоб домовитися про бесіду через день-два - для оцінки виступу збірної України на груповому етапі чемпіонату Європи. Але Леоненко заявив, що йому не треба чекати матчу з Англією, і він готовий розповісти все прямо зараз, не чекаючи останнього матчу в групі.

"А чого чекати? - дивується Віктор Леоненко. - Невже по цій команді щось незрозуміло? Хіба матч із Францією не дав відповіді на всі питання? Але я взагалі не хочу про збірну Україну говорити!"

Шкода. Тоді, може, поговоримо про інші збірні?

"Я виділю три команди, за грою яких найцікавіше дивитися на Євро-2012. Це Данія, Іспанія і Німеччина".

Данія?

"Звичайно! Я став їхнім фанатом. Якби збірна України могла грати так толково, як данці, вся Україна стояла б на вухах! Як можна вболівати за команду, яку "катають" 90 хвилин? Збірна України не знає, як із пресингу виходити. Це камінь у город Блохіна - чому не зміг поставити гру команді? Тренер працює рік уже, а гри в команди як не було, так і немає. Я навіть радий у деякій мірі, що французи по збірній України катком пройшлися. Ви мене зрозумійте правильно - я радий не тому, що Україна програла. Я вболівав за команду і завжди буду її підтримувати. Але я радий тому, що наших поставили на місце. Зірок цих. Ви Вороніна бачили взагалі хоч в одному матчі? Де цей Воронін був - що проти шведів, що проти французів? Ви Ярмоленко бачили? Коноплянку бачили? Що вони зробили взагалі в обох матчах? Ось збірна Франції і показала Україні, який її справжній рівень. Опустили на коліна команду. У Донецьку вболівальники свистіли вже! Люди скоро ходити не будуть на цю збірну".

І що ж тепер, проти збірної Англії у команди Блохіна немає шансів?

"Шанси завжди є. Буду вболівати за команду з усіх сил. Але ж в англійців Руні виходить. Втім, який там Руні - цю збірну і Керролл поодинці розбити може. В англійців симпатична команда - люди атакують, тримають м'яч, грають у нехай і примітивний, але футбол. Матч англійців проти шведів я вважаю кращим на турнірі. Там було все - і трилер, і драма, і техніка гравців, і швидкості. Де швидкості - там і небезпека. Ось вийде Уолкотт - і де буде збірна України, коли Уолкотт швидкість набере? Хоча в матчі Англія - ??Швеція все вирішили стандарти. Але далі по ходу турніру в англійців можуть зіграти ключову роль інші ігрові гідності".

Виліт збірної Росії вас здивував?

"Анітрохи! Понтів багато. У мене ж все записано! Ви мої передачі дивилися на каналі "Два плюс два"? Я після жеребкування групового етапу говорив: рано Росії радіти! Склад у неї є, а футболу немає. А тепер усі сміються над росіянами, не вийшли з такої групи. Ні, ви зрозумійте правильно, я за збірну Росії теж вболівав. Але не можна ж сказати, що не пощастило команді - і тому не вийшли з групи. Не вийшли з групи заслужено. Це був не чемпіонат Кержакова. Так буває - не йдуть удари у нападника. Кержаков - форвард класний, чудовий. Але це просто був не його чемпіонат".

А буде ще його чемпіонат?

"Не знаю. Але в 2018 році збірній Росії я не вірю. Щось у вас там кардинально неправильно влаштовано. Як і в нас. Але в Росії хоча б чемпіонат сильний. Втім, я думаю, там переможець на довгі роки вперед відомий. "Зеніт" буде ще довго посідати перше місце кожен сезон".

Більшість чекають на "Євро" фіналу Німеччина - Іспанія, а ви?

"Мене португальці налякали вчора. Добре зіграли. Може бути, що вони зможуть якось перешкодити двом головним фаворитам. Французи теж сильні. Загалом, рано достроковий фінал оголошувати. Англійці теж можуть щось придумати - непогано виглядають".

Скільки відсотків дасте на вихід збірної України з групи?

"Я прогнози ніколи не даю. Але вірити в команду буду! Тому що я українець. Хоч і сибіряк. Раптом Україна 5:0 у Англії виграє? Тоді я буду радіти, як і всі. Але щоб вигравати 5:0 у англійців, треба ж щось уміти в футболі, правда? От мені товариш підказує, що необов'язково 5:0 вигравати, вистачить і 1:0. Але мені складно уявити, як збірна України може добре зіграти після такого жахливого за змістом матчу проти Франції. Як Україна грала-то? Один гравець вийшов - пропав на полі! Другий вийшов - пропав! Я думав, що це "Барса" проти "Челсі" грає - таке ж величезна територіальна перевага була у французів. По п'ять хвилин у нашому штрафному м'яч катали. Якби не Пятов, ще в першому таймі рахунок був би великим. А Блохін потім говорив, що збірна України добре провела перший тайм. Та це страхітливий тайм був!

Ось усі кажуть, що Леоненко злий. Чому я злий? Я не злий. Але як не дратуватися, коли бачиш, що в Україні ветерани грають краще, ніж ці надії збірної? Алієв, Мілевський, чим вони займаються взагалі? Я в Мілевського не вірю. Ветерани у нас швидше бігають. Я от граю за ветеранів київського "Динамо". Можу виставити таку команду ветеранів - буде повний стадіон! Люди на деревах сидіти будуть. Та у нас в команді ветеранів п'ять-шість чоловік хоч зараз можуть в основному складі київського "Динамо" грати, і команда сильнішою стане. Ну, не відразу, а якщо збори пройдуть. Дайте мені їх поганяти на зборах, і шість футболістів ветеранського складу "Динамо" будуть в нинішню основу проходити. Я абсолютно серйозно говорю".

Перерахуйте шістку?

"Без проблем! Косий (Косовський - прим. авт.), Валя (Белькевич - прим. авт.), Хацкевич, Нагорняк, Призетко, Федоров. Збори пройдуть - у повному порядку будуть. Особливо Белькевич. Із таким півзахисником, як Белькевич, будь-якому нападнику легко грати".

Але хоч хто-небудь у складі збірної України вам сподобався на "Євро"?

"Пятов, я ж казав уже! Він кращий у команді. Стільки витягнув - молодець! Хачеріді ще добротно турнір проводить. А решта... Ось Тимощук говорив перед матчем, що, мовляв, ви не побачите Рібері у матчі з Україною. А насправді що вийшло: Рібері всю команду обігравав, колами, один раз за іншим. Тимощук тільки його номер читав. Дивиться і бачить: сьомий номер знову від нього втік. Підкати ще ці знову... Але я про Тимощука більше не буду говорити, а то в нього прес-аташе є. Читати номер на спині Рібері - ось усе, що команда могла. Блохін таку гру пояснив тим, що, можливо, після перемоги над Швецією хтось у команді міг зловити ейфорію. А з чого там було ейфорію ловити? Українці-то шведів не перегравали. Рівний матч був. Боролися, билися, видряпали перемогу, молодці. Але з Блохіним цій команді нічого не світить. Це інші політкоректно висловлюються, а я завжди кажу, як є. Я жорсткий хлопець. Жорстокий навіть".

Зараз ви читаєте новину «"Із Блохіним збірній України нічого не світить" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути