вівторок, 19 червня 2012 10:08

Збірну України влаштує тільки перемога

Автор: фото: REUTERS
  Вейн Руні два матчі Євро-2012 пропустив через дискваліфікацію. Сьогодні має вийти в основному складі
Вейн Руні два матчі Євро-2012 пропустив через дискваліфікацію. Сьогодні має вийти в основному складі

19 червня футбольна збірна України проводить матч третього туру групового турніру Євро-2012. Суперником підопічних Олега Блохіна є Англія. Матч відбудеться у Донецьку, на 50-тисячній "Донбас Арені". Пряма трансляція — на телеканалах "Україна" та "Футбол".

У п'ятницю наша команда поступилася Франції 0:2. Англія натомість обіграла шведів — 3:2. Ці результати означають, що в очному поєдинку Україну влаштує тільки перемога. Англії, аби потрапити до чвертьфіналу, вистачить нічиєї.

Невідомо, чи відбудеться дуель лідерів нападу команд. Вейн Руні відбув двоматчеву дискваліфікацію і вийде у стартовому складі — про це заявив головний тренер англійців Рой Годжсон. А от Андрій Шевченко має проблеми з коліном, і його участь у поєдинку під сумнівом. Також хтозна, чи з'явиться на полі півзахисник гостей Тео Волкотт, автор гола та результативної передачі у грі проти Швеції. Він ушкодив підколінне сухожилля.

Про поєдинок Україна — Англія говоримо з колишнім форвардом тернопільської "Ниви" 53-річним Ігорем Яворським.

Під час відкритого тренування збірної України в Донецьку місцеві вболівальники вимагали поставити до основного складу Ярослава Ракицького. Логіка зрозуміла: він виступає за "Шахтар". З ігрової точки зору, це варто зробити?

— Так. Я дивуюся, чому Ракицький досі не грав на Євро. На мою думку, проти Англії він має вийти в "основі" і замінити Михалика. Тарас майже не мав ігрової практики навесні, й фізично йому важко витримати темп турніру. Він потребує відпочинку. А Ракицький достатньо досвідчений, уміло грає головою. У протистоянні з Англією це важливо.

Ракицький не зіграний із Хачеріді. Випускати Кучера?

— Ні. Я б Хачеріді залишав. Незіграність із Ракицьким — це мінус. Але плюс переважає: Євген непогано провів попередні матчі. Немає сенсу саджати його на лаву запасних.

Нам треба буде атакувати. Чи варто посунути Олега Гусєва "вище" — на позицію правого півзахисника?

— Не робив би цього. Хто гратиме справа в обороні? Бутко? Я б не ризикував. У нього мало досвіду, а головне — він не надто надійний в обороні. А атаку краще підтримає Гусєв.

Чи треба змінювати лівого оборонця?

— Так. Селін не впорався з французом Менезом і не такий швидкий, як Шевчук.

Шевченко не тренувався перед матчем. Це означає, що він в будь-якому разі опиниться на лаві запасних?

— Я був би проти. Клас, харизма, досвід. Думаю, Андрій зіграє через біль, розуміючи значимість поєдинку. І тільки в основному складі.

Як змінювати атаку порівняно з попередніми зустрічами?

— Випускати Девича замість Вороніна. Це дасть більшу швидкість. У навісних передачах нам "ловити нічого", треба атакувати широко і водночас різко, через короткі "стіночки" на підступах до штрафного майданчика суперника. Дуже потрібен швидкий гол.

Опорну зону варто залишити без змін?

— Ні, я б до пари Тимощуку поставив Ротаня. А Назаренко, за потреби, випустив би по ходу матчу.

Які основні проблеми збірної Англії?

— Позиційні помилки в обороні. Ця команда пропустила від Швеції після "стандарту", таке важко було уявити. Не дуже переконливі флангові захисники. В атаці бракує вигадки. Але це було без Руні. З ним суперник стане сильніший. Думаю, Руні зіграє другого форварда, а на вістрі діятиме його одноклубник Велбек. Точно вийде й Ешлі Янґ, іще один гравець "Манчестер Юнайтед". Зате якщо не буде Волкотта — це нам плюс. Він кращий від Мілнера.

Які наші шанси на успіх?

— 50 на 50. У Англії зараз не найсильніша збірна. Проти Швеції їм пощастило: переможний гол — випадок. Дай Велбеку ще 10 спроб, і він більше не влучить із такої позиції. А ми граємо вдома. Це має допомогти.

Зараз ви читаєте новину «Збірну України влаштує тільки перемога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути