вівторок, 19 червня 2012 05:15

Наші програли Франції через проблеми в обороні та появу Менеза

Автор: фото: REUTERS/Felix Ordonez
  Півзахисник збірної Франції Жеремі Менез (№14) обігрує українського оборонця Євгена Селіна і забиває перший гол у матчі
Півзахисник збірної Франції Жеремі Менез (№14) обігрує українського оборонця Євгена Селіна і забиває перший гол у матчі

Збірна України програла свій другий матч на Євро-2012. Підопічні Олега Блохіна в Донецьку поступилися французькій збірній — 0:2. "ГПУ" вказує на головні причини, які призвели до поразки.

1. Консерватизм Блохіна

Тренер української команди на передматчевих прес-конференціях заплутував журналістів і вболівальників: мовляв, не визначився зі стартовим складом на гру проти Франції. Насправді, виявилося, що фахівець віддав перевагу абсолютно тому ж варіанту, що й у виграшному матчі проти Швеції. Кажуть, що переможний склад не змінюють. Наприклад, колишній головний тренер України Йожеф Сабо категорично відстоює таку думку. Але все-таки Блохін мав вдатися до змін. Франція — не Швеція. Річ навіть не в тому, що команда Лорана Блана сильніша, вона просто інша. І відповідно дублювати склад на матч проти галлів сенсу не було. Україні допомогло б зміцнення опорної зони. Імовірно, випустити до пари Тимощуку Гармаша або Ротаня. Можна і Ракицького, але його не награвали на місці опорника. Блохін від резервістів відмовився. І тепер тренер не знає, на кого з них можна розраховувати у грі проти Англії.

Слід було врахувати, що Олег Гусєв — один із найкращих в Україні з точки зору мобільності та самовіддачі на полі — усе-таки не захисник. Якщо німець Боатенґ впорався з португальцем Роналду хай навіть на незвичній позиції, але все-таки в захисті, то динамівцю було важко протидіяти надзвичайно швидкісному французу. Імовірно, Блохін мав "підняти" Гусєва в півзахист, а на фланг випустити профільного оборонця. Можливо, навіть лівоногого Ракицького.

2. Непродумана гра на початку другого тайму

У першому таймі Україна "відскочила". До агресивної гри французів додалися помилки наших у простих ситуаціях: П'ятов двічі рятував команду. Після перерви наші стали більше часу проводити в атаці: Девич гру пришвидшив, хоча перехід з оборони в атаку ми не покращили. Проте впіймалися на пастку французів: досвідчений суперник зумів втягнути нас у відкриту гру, де перевагу завжди має більш класна команда.

3. Жеремі Менез

Поява цього французького півзахисника дозволила Франції атакувати швидше та ширше, ніж у матчі проти Англії, де діяв академічний Малуда. Менез просто "розірвав" Селіна в епізоді з першим голом і діяв на одній хвилі з Рібері, Насрі та Бензема.

4. Проблеми в обороні

Тарас Михалик не грав довгий час і йому важко проводити два матчі за чотири дні на такому рівні. У захисті в нас немає синхронності, кожний діє сам за себе. Розриви в лініях позначилися ще в кінці матчу зі шведами, коли суперник мав кілька шансів зрівняти рахунок. Проти Франції з цієї ж причини ми могли пропустити і третій гол.

5. Погодні умови

Через зливу матч перервали за 5 хв. після початку. Важке поле після дощу мало б зіграти на користь менш класної команди — нашої. Але, вочевидь, пауза призвела до того, що українці "перегоріли".

Футбол. Чемпіонат Європи-2012. Фінальний турнір. Другий тур

Група "С"

Італія — Хорватія — 1:1 (1:0)

14 червня. Познань. Стадіон "Мейський". 37 096 глядачів, розрахований на 41 609. +20°С.

Суддя: Говард Вебб, Англія.

Італія: Буффон-к — Бонуччі, Де Россі, К'єлліні — Маджо, Пірло, Мотта (Монтоліво, 62), Маркізіо, Джаккеріні — Кассано (Джовінко, 83), Балотеллі (Ді Натале, 69) Тренер: Чезаре Пранделлі.

Хорватія: Плетикоса — Срна-к, Чорлука, Шильденфельд, Стринич — Ракітич, Вукоєвич, Модрич, Перішич (Праньїч, 68) — Манджукич (Кранчар, 90+4), Єлавич (Едуардо, 83).

Тренер: Славен Білич.

Голи: Пірло (39), Манджукич (72).

Попередження: Мотта (56), Монтоліво (80), Шильденфельд (86).

Іспанія — Ірландія — 4:0 (1:0)

14 червня. Гданськ. "Арена-Гданськ". 39 150 глядачів, розрахований на 43 615. +17°С.

Суддя: Педру Проенса, Португалія.

Іспанія: Касільяс-к — Арбелоа, Піке, Рамос, Альба — Хабі Алонсо (Хаві Мартінес, 65), Бускетс — Хаві, Давид Сілва, Іньєста (Касорла, 79) — Торрес (Фабреґас, 73). Тренер: Вісенте Дель Боске.

Ірландія: Ґівен — Сент-Леджер, Ворд, Данн, О'Ши — Вілан (Ґрін, 80), Ендрюс, Дафф (Маклін, 76), Макґіді — Кін-к, Кокс (Волтерс, 46).

Тренер: Джованні Трапаттоні (Італія)

Голи: Торрес (4, 70), Давид Сілва (49), Фабреґас (83).

Попередження: Кін (36), Вілан (45), Хабі Алонсо (54), Хаві Мартінес (76), Сент-Леджер (84).

Учора ввечері зустрічалися:

Іспанія — Хорватія (Гданськ).

Італія — Ірландія (Познань).

Група "D"

Україна — Франція — 0:2 (0:0)

15 червня. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 48 тис. глядачів, розрахований на 50 тис. +15°С.

Суддя: Бйорн Куйперс, Нідерланди.

Україна: П'ятов — Гусєв, Хачеріді, Михалик, Селін — Тимощук, Назаренко (Мілевський, 60) — Коноплянка, Воронін (Девич, 46), Ярмоленко (Алієв, 68) — Шевченко-к.

Тренер: Олег Блохін.

Франція: Ллоріс-к — Дебюші, Рамі, Мексес, Кліші — Діарра, Кабай (Мвіла, 68) — Рібері, Насрі, Менез (Мартен, 73) — Бензема (Жиру, 76).

Тренер: Лоран Блан.

Голи: Менез (53), Кабай (56).

Попередження: Менез (40), Селін (55), Дебюші (79), Мексес (81), Тимощук (87).

Швеція — Англія — 2:3 (0:1)

15 червня. Київ. Стадіон "Олімпійський". 64 640 глядачів, розрахований на 65 тис. +20°С.

Суддя: Дамір Скоміна, Словенія.

Швеція: Ісакссон — Ґранквіст (Лустіґ, 66), Мельберґ, Ю. Ольссон, М. Ольссон — Ларссон, Свенссон — Чельстрем, Ібрагімович-к, Ельм (Вільгельмссон, 81) — Ельмандер (Розенберґ, 79).

Тренер: Ерік Гамрен.

Англія: Ґарт — Джонсон, Террі, Лескотт, Е. Коул — Паркер, Джеррард-к, Янґ, Мілнер (Волкотт, 61) — Велбек (Окслейд-Чемберлен, 90), Керролл.

Тренер: Рой Годжсон.

Голи: Керролл (23), Джонсон (49, у свої ворота), Мельберґ (59), Волкотт (64), Велбек (78).

Попередження: Мілнер (58), Мельберґ (63), Ю. Олссон (72), Свенссон (90+1).

Третій тур

19 червня, вівторок

21.45 Україна — Англія (Донецьк).

21.45 Франція — Швеція (Київ).

 

Зараз ви читаєте новину «Наші програли Франції через проблеми в обороні та появу Менеза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути