вівторок, 11 червня 2019 12:00

Інформація про реформування Ліги чемпіонів виявилася фейком

Інформація про реформування Ліги чемпіонів виявилася фейком
Президент УЄФА Чеферін спростував можливі зміни в Лізі чемпіонів.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зробив заяву щодо інформації про зміну формату Ліги чемпіонів.

"Жодних конкретних пропозицій щодо можливих змін у Лізі Чемпіонів не існує. Обговорення цієї теми ведуться тільки на консультаційної основі. Ми також хотіли б відзначити, що запропоновані зміни в формат Ліги чемпіонів були ініційовані Асоціацією Європейських Клубів (ECA), а не УЄФА", – йдеться у заяві прес-служби УЄФА.

Також своєю думкою щодо питання в інтерв'ю Spiegel поділився президент УЄФА Александер Чеферін: "Якщо хочете мою думку, то нічого взагалі не повинно змінюватися. Футбол – це єдиний європейський продукт, який на сьогоднішній день є найкращим у світі.

Ліга чемпіонів – глобальний турнір. Він стає все популярнішим і популярнішим у Китаї, в США. В Європі навряд чи від нього можна отримати щось іще

ECA представила нам свою пропозицію. Після цього ми одразу ж припинили розмови про те, що УЄФА думає про проведення матчів єврокубків на вихідних. Цього не трапиться. Тепер все знову драматизується іншим чином.

Щодо гарантованої участі великих клубів у Лізі чемпіонів, то, звичайно, цього не повинно бути. Але ж вони і так завжди там. А ось середні клуби після можливої реформи дійсно могли б отримати вигоду. Але я не впевнений, що нинішня ідея цієї реформи буде реалізована".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний президент УЄФА

Нагадаємо, що за так званим новим форматом турніру на груповому етапі будуть формуватись 4 групи з 8-ми команд, що дозволить збільшити кількість єврокубкових матчів. 5 найкращих команд із кожної групи будуть автоматично потрапляти до наступного сезону ЛЧ. При цьому матчі не проводитимуться на вихідних, щоб не вступати в конфлікт із національними чемпіонатами.

Зараз ви читаєте новину «Інформація про реформування Ліги чемпіонів виявилася фейком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути