Ексклюзиви
субота, 31 серпня 2013 14:08

Гравці "Баварії" стали на коліна перед фанатами із Суперкубком УЄФА
18

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Яскрава вивіска матчу за Супекубок УЄФА між мюнхенською "Баварією" та лондонським "Челсі" повністю себе виправдала. Інтриги грі додало протистояння наставників команд Хосепа Гвардіоли та Жозе Моурінью. Клуби подарували глядачам справжній трилер з вилученням, голом на останніх секундах, додатковим часом та серією пенальті.

"Поки рано говорити про "Баварію" Гвардіоли, - розповідає за кілька годин до матчу німецький журналіст. - Іспанець поступово вносить корективи у гру команди, не ламаючи її основ. Зокрема, Пеп намагається грати у чотири атакувальних гравці. Коли вони не достатньо тиснуть на ворота суперника, то велике навантаження лягає на опорну зону і захист. Якщо суперник хороший, то виникають проблеми. Ближче до Різдва можна буде робити якісь глобальніші висновки по роботі іспанця у Мюнхені. Треба дати йому час".

Як і очікувалося "Баварія" вийшла на гру без одного зі своїх лідерів Бастіана Швайнштайгера. Місце в опорній зоні зайняв номінальний захисник Філіп Лам. Стартова схема гри команди Гвардіоли — 4-1-4-1 з Маріо Манджукічем на вістрі атаки. "Челсі" діяв за схемою 4-2-3-1.

Буквально з перших хвилин гри розпочалася мікродуель між Давідом Луїзом та Манджукічем, яка тривала буквально весь поєдинок з перемінним успіхом. Арбітр кілька разів навіть заспокоював гравців словесно, потім перейшов до карточок.

Відзначимо, що Луїз блискуче провів гру на другому поверсі. Бразилець вигравав всі верхові м'ячі. Час від часу подавав сигнали Петру Чеху, щоб той не поспішав вводити м'яч у гру.

Загалом, "Баварія" більше володіла м'ячем. Але рахунок у матчі відкрив Торрес на 8-й хвилині. Азар розпочав неймовірну контратаку, підключив Шюррле на фланзі, а німець прострілив у штрафний майданчик мюнхенців.

Дуже активним був Франк Рібері, якого напередодні визнали найкращим футболістом Європи минулого сезону. Його старання увінчались голом на старті другого тайму. Француз забив чудовим ударом з-за меж штрафного майданчика.

На 85-й хвилині "Челсі" залишається грати у меншості. Це Рамірес отримав другу жовту за фол проти Манджукіча.

"Краща команда програла. Навіть у меншості ми грали фантастично, - скаже після матчу засмучений Моурінью. Португалець багато говоритиме про суддівство. - Якщо ви любите гру, то ви її не будете ламати і залишати одну команду грати у меншості. В Англії арбітри говорять з футболістами. Рефері міг сказати гравцям "Челсі" діяти обережніше, а мюнхенців застерегти від пірнань і симуляцій. Мої команди часто діяли у меншості проти "Барселони". Це реальні факти, а висновки робіть самі. Мабуть, я нефартовий."

У меншості "Челсі" вийшов уперед завдяки голу Азара у першому овертаймі. Вже в компенсований арбітром час другого овертайму Хаві Мартінес з двох метрів зрівняв рахунок і перевів гру у серію пенальті. Перед тим гравці "Баварії" буквально напосілися на ворота Чеха, але чеський голкіпер був на висоті і кілька разів рятував свої ворота від голу.

Серія пенальті:

Давід Алаба — забив

Давід Луїз — забив

Тоні Кроос — забив

Оскар — забив

Філіп Лам — забив

Френк Лемпард — забив

Франк Рібері — забив

Ешлі Коул — забив

Джердан Шакірі — забив

Ромелу Лукаку — Нойєр парирував

Після серії пенальті гравці "Челсі" кинулися втішати засмученого Лукаку, а футболісти "Баварії" раділи перемозі.

Першими за нагородами пішли програвші. Президент УЄФА Мішель Платіні по-батьківські втішав Азара, Луїза, Чеха та інших гравців "Челсі".

Слідом свої медалі отримали переможці. Після фотосесії футболісти "Баварії" пішли з трофеєм до своїх вболівальників. Гравці присіли на коліна перед фан-трибуною, а потім влаштували танці навколо чаші.

Суперкубок УЄФА — це перший міжнародний трофей Гвардіоли у "Баварії". Моурінью поки цей турнір не підкорявся.

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Баварії" стали на коліна перед фанатами із Суперкубком УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути