неділя, 12 травня 2013 13:54

Хворий на лейкоз футболіст завершив кар'єру
9

Вболівальники "Астон Вілли" аплодують футболістові на 19-й хвилині кожного матчу
Фото: ФОТО: dailymail.co.uk

Капітан "Астон Вілли" Стіліян Петров попрощався з уболівальниками клубу, оголосивши про завершення футбольної кар'єри.

У березні 2012 року у болгарського півзахисника був діагностований гострий лейкоз. З того часу він проходив курс інтенсивних процедур. На даний момент хвороба Петрова знаходиться в стадії ремісії.

"Футбол був однією з найсильніших пристрастей у моєму житті, так що я з важким серцем оголошую про завершення кар'єри. Мене переповнюють емоції, але постійна підтримка сім'ї, друзів і багатьох, кого я знаю, допоможе мені пройти цей етап. Зараз я готовий прийняти новий для себе виклик. Коли мені в березні минулого року поставили діагноз, я усвідомив, як ця хвороба впливає на життя багатьох людей. Я хочу і можу допомогти в створенні фонду, який займався б сприянням при діагностиці гострого лейкозу. Сподіваюся, це змінить нинішню ситуацію на краще.

Я завжди буду вдячний долі за те життя, яке я прожив у футболі. Хотів би подякувати вболівальникам "Астон Вілли", а також фанатам "Селтіка", болгарським уболівальникам і взагалі фанатам по всьому світу, які допомогли мені подолати цей рік інтенсивного лікування. Зараз я рухаюся далі і дуже радий цьому. Теплі почуття, які ви дарували мені не тільки під час лікування, але і протягом всієї кар'єри, залишаються у моєму серці", - наводить слова Петрова офіційний сайт "Астон Вілли".

Додамо, що Петров буде введений в зал слави англійської "Астон Вілли". Стіліян стане всього лише 12-м футболістом, який отримає таку честь.

Петров перейшов в "Астон Віллу" з шотландського "Селтіка" в 2006 році і провів за клуб з Бірмінгема 219 матчів, в яких забив 12 голів.

Зараз ви читаєте новину «Хворий на лейкоз футболіст завершив кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути