четвер, 19 квітня 2012 00:15

Італійський футболіст помер від зупинки серця

Автор: фото з сайта www.dynamo.kiev.ua
  П’єрмаріо Морозіні міг страждати на генетичний дефект серця
П’єрмаріо Морозіні міг страждати на генетичний дефект серця

Сьогодні в Бергамо ховають італійського футболіста 25-річного П'єрмаріо Морозіні з команди "Ліворно". Його серце зупинилося в суботу під час поєдинку першої ліги чемпіонату Італії між "Пескарою" та "Ліворно". Медикам вдалося реанімувати футболіста, але дорогою до лікарні серце Морозіні знову відмовило. Цього разу — остаточно.

У зв'язку із загибеллю футболіста, в Італії минулих вихідних скасували матчі в усіх лігах.

Розтин тіла Морозіні не допоміг виявити достеменні причини смерті. Припускають, що П'єрмаріо міг страждати на генетичний дефект серця. Його важко діагностувати. Через серцеві проблеми пішли з життя батьки футболіста. Його брат учинив самогубство, а 18-річна сестра хвора і не в змозі себе забезпечувати. Витрати щодо її утримання візьме на себе "Удінезе". Цьому клубу належав Морозіні, у "Ліворно" колишній футболіст молодіжної збірної Італії грав на правах оренди.

— Найчастіше причиною випадкової смерті футболістів є прихована патологія серцево-судинної системи, — каже Лариса Квітко, 54 роки, лікар зі спортивної медицини Українського центру спортивної медицини Міністерства охорони здоров'я. — Це перше. Крім того, до летального результату призводить порушення режиму — поганий сон, вживання слабоалкогольних напоїв і допінгу. Наші спортсмени раз на півроку проходять обов'язкову диспансеризацію. Вона включає огляд лікарів багатьох спеціальностей в одному закладі. Крім цього, лікар раз на три місяці проводить контрольний огляд гравців. До того ж, після випадків смерті юнаків у спортшколі київського "Арсенала" всім футболістам обов'язково роблять ультразвукову діагностику серця.

За кордоном чіткої диспансеризації у клубів немає. Там до цього комерційне ставлення. У кожного футболіста свій особистий лікар. При цьому невідомо, якої він спеціальності. Рівень клубного лікаря може бути різним. Наші фахівці, які пройшли радянську школу, набагато сильніші від закордонних.

Зараз ви читаєте новину «Італійський футболіст помер від зупинки серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути