середа, 04 березня 2009 14:26

Хокейний клуб покарають за пропозицію спалити фанів суперника

Хокейний клуб покарають за пропозицію спалити фанів суперника

Континентальна хокейна ліга (КХЛ) покарає пітерський СКА, співробітник якого 3 березня вів на сайті КХЛ текстову онлайн-трансляцію матчу пітерців з московським "Спартаком" в 1/8 фіналу плей-офф. Про це повідомляє інтернет-видання "Чемпіонат.ру". В ході онлайн-трансляції ведучий, зокрема, писав, що йому "хочеться взяти вогнемет і зачистити гостьовий сектор" (мається на увазі сектор уболівальників "Спартака").

Висвітленням ходу гри на сайті КХЛ виявилися обурені уболівальники "Спартака". На їхню думку, деякі фрази, використані ведучим трансляції, сприяють розпалюванню ворожнечі між фанатами.

В даний час в тексті онлайн-трансляції матчу СКА - "Спартак" такого роду вислови не зустрічаються, а про те, що вони застосовувалися, свідчить скріншот.

Ведучий трансляції, зокрема, використовував наступні формулювання: "9700 людей на матчі і ще десь 300 істот, людьми яких я назвати ніяк не можу", "хочеться узяти вогнемет і зачистити гостьовий сектор".

Уболівальники "Спартака" підтримують свою команду, "не соромлячись у висловах"

За словами керівника департаменту проведення змагань КХЛ Сергія Козлова, уболівальники "Спартака" іноді підтримують свою команду, "не соромлячись у висловах". Козлов назвав таку поведінку фанатів провокаційним і відзначив, що ліга має намір боротися з цим. Чиновник припустив, що саме поведінка уболівальників "Спартака" стала причиною різкої реакції у ведучого онлайн-трансляції.

При цьому Козлов відзначив, що відповідальна особа, якою є ведучий трансляції, не має права так реагувати на поведінку фанатів. За словами Козлова, СКА, в чию відповідальність входить організація онлайн-трансляцій домашніх матчів, повинен буде пояснити дії ведучого.

Прес-аташе КХЛ Марат Сафін назвав вчинок оператора трансляції "нісенітницями" і пообіцяв, що найближчим часом ліга винесе ухвалу про покарання СКА.

lenta.ru нагадає, що другий матч серії 1/8 фіналу плей-офф КХЛ, пройшов 3 березня, завершився перемогою "Спартака" в овертаймі з рахунком 2:1. Рахунок в серії - 2:0 на користь москвичів. Третя гра пройде 5 березня в столиці.

Зараз ви читаєте новину «Хокейний клуб покарають за пропозицію спалити фанів суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути