середа, 02 вересня 2009 15:18

Хокеїсту Олексію Черепанову поставили пам"ятник

Хокеїсту Олексію Черепанову поставили пам"ятник

На Старо-північному меморіальному кладовищі Омська пройшла церемонія відкриття пам"ятника хокеїстові "Авангарду" Олексію Черепанову, який помер у жовтні 2008 року після матчу чемпіонату Континентальної хокейної ліги (КХЛ). Пам"ятником є зображення Черепанова в повен зріст у хокейній формі з піднятою вгору клюшкою.

На церемонії відкриття пам"ятника були присутні батьки Черепанова, гравці "Авангарду", керівники клубу, а також уболівальники.

19-річний Черепанов знепритомнів під час матчу з чеховським "Витязем" 13 жовтня 2008 року. Хокеїст був доставлений в лікарню, де пізніше того ж дня помер.

За фактом смерті Черепанова було проведене розслідування. В ході судмедекспертизи було виявлено, що хокеїст як мінімум півроку страждав хронічним міокардитом (виразкою серцевого м"яза). У липні 2009 року прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи проти лікарів "Авангарду". У серпні Слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ почав додаткову перевірку обставин смерті хокеїста.

КХЛ провела власне розслідування і за його результатами дискваліфікувала керівників омського клубу, а також директора "Витязя" Михайла Дєнісова.

За матеріалами "Омская губерния", Лента

Зараз ви читаєте новину «Хокеїсту Олексію Черепанову поставили пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути