середа, 23 грудня 2009 15:10

Хіддінк заробляє в Росії більше, ніж Капелло в Англії

Хіддінк заробляє в Росії більше, ніж Капелло в Англії

Португальське видання Futebol Finance опублікувало зарплати десяти найбільш високооплачуваних тренерів футбольних збірних планети. Як виявилось, наставник російської команди отримує фактично більше за всіх.

Формально лише італієць Фабіо Капелло має вищий оклад. Але при цьому йому доводиться платити неслабкі британські податки: після всіх виплат у нього в кишені залишається "лише" близько шести мільйонів євро. Тоді як Хіддінк обходиться російському футболу аж в дев"ять мільйонів євро. На руки Гус отримує 7 мільйонів "чистими".

Свого часу він відмовлявся підписувати новий контракт з РФС доти поки, російська сторона не візьме на себе виплату всіх податків. Причому і в голландську, і в російську казну.

Решта всіх тренерів збірних відстала дуже далеко. Наставник чемпіонів світу італійців Марчелло Ліппі задовольняється "брудними" 3 мільйонами євро, а Йоахім Льов, який тренує німців - і зовсім 2,5 мільйона.

Тому недивно, що після поразки від Словенії Гус не став поспішати подавати у відставку. Адже контракт голландця діє до липня 2010 року, але робити в цей період йому як головному тренерові збірної абсолютно нічого. Але гроші-то капають. І за піврічну відпустку Хіддінк отримає 3,5 мільйона євро чистими. Про подібну роботу решта всіх тренерів світу може тільки мріяти.

Зараз Хіддінк заявив, що відправляється на місяць у відпустку до Кенії. Якщо відпустка у нього почалася тільки зараз, то чим він займався півтора місяці після поразки в Маріборі і чому не приїхав відзвітувати за свою роботу перед виконкомом РФС, як це прийнято? Рік тому після успіху на Евро-2008 Гус із задоволенням зачитав на подібному засіданні свою доповідь, а зараз визнав зайвим.

Рейтинг футбольних тренерів-мільйонерів

1. Гус Хіддінк

Росія

9 млн.

2. Фабіо Капелло

Англія

8,8 млн.

3. Марчелло Ліппі

Італія

3 млн.

4. Йоахім Льов

Німеччина

2,5 млн.

5. Берт ван Марвейк

Голландія

1,8 млн.

6. Оттмар Хітцфельд

Швейцарія

1,75 млн.

7. Вісенте Дель Боске

Іспанія

1,5 млн.

8. Карлуш Кейруш

Португалія

1,35 млн.

9. Пім Вербек

Австралія

1,2 млн.

10. Карлос Альберто Паррейро

ПАР

1,2 млн.

За матеріалами РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Хіддінк заробляє в Росії більше, ніж Капелло в Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути