четвер, 07 жовтня 2010 09:10

Харкову не дали чвертьфінал Євро-2012 через затори і вирубування дерев

Харкову не дали чвертьфінал Євро-2012 через затори і вирубування дерев
На офіційному сайті УЄФА опублікована таблиця всіх 29 матчів ЄВРО-2012, згідно з якою Харків прийме три матчі групової стадії.

Ще в 2009 році УЄФА підтверджувала, що чвертьфінальний поєдинок, який нині значиться під № 27 і пройде 23 червня в Донецьку, відбудеться на стадіоні "Металіст" у Харкові.

Як стало відомо ІА "МОСТ-Харків" з джерел близьких до дирекції проведення в Україні ЄВРО-2012, причиною такого рішення стало кілька моментів.

Першим фактором не включення Харкова до списку міст, що прийматимуть матчі плей-офф, став затяжний конфлікт, пов'язаний з вирубкою дерев на будівництві нової дороги в Лісопарку. Численні скарги в міжнародні організації, включаючи ПАРЄ, Вселенського патріарха і безпосередньо керівництва УЄФА, вплинули на вердикт Союзу європейських футбольних асоціацій.

Крім того, істотно позначилася на рішенні не надавати Харкову матчі 1 / 4 фіналу конфлікт в.о. міського голови Геннадія Кернеса з головним інвестором ЄВРО-2012 в Харкові Олександром Ярославським.

І, нарешті, останньою краплею, що переповнила чашу терпіння УЄФА, став недавній інцидент, який стався перед матчем Ліги Європи між "Металістом" і "ПСВ" Ейндховен, коли автобус з голландськими футболістами потрапив у Харкові в затяжну пробку, що в негативному світлі відображає готовність транспортної інфраструктури міста до ЄВРО-2012.

Всі перераховані вище причини, на думку джерел, близьких до дирекції проведення в Україні ЄВРО-2012, призвели до того, що чвертьфінальний матч, який спочатку планувався у Харкові, вирішено було віддати Донецьку.
Зараз ви читаєте новину «Харкову не дали чвертьфінал Євро-2012 через затори і вирубування дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути