вівторок, 05 жовтня 2010 16:35

"Донецьк зараз більш еталонний, ніж Київ" - Суркіс

"Донецьк зараз більш еталонний, ніж Київ" - Суркіс

Сьогодні, 5 жовтня в Будинку Футболу відбулася прес-конференція президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, присвячена підсумкам засідання виконкому УЄФА в Мінську, де був затверджений офіційний календар матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Польщі та України.

За словами Григорія Суркіса, у Європі оцінили дії нинішньої влади в питаннях, пов'язаних з підготовкою до проведення турніру.

"В УЄФА відзначили, що переформатування центральної влади дозволило взяти під контроль підготовку до турніру, і влада зробила все, щоб повернути віру в те, що він буде і буде проведений успішно. За короткий термін увійшла в графік підготовка всіх об'єктів", - говорить президент ФФУ.

Разом з тим відзначає, що ще багато треба зробити для того, щоб бути впевненими в успіху, але після затвердження офіційного календаря рух має бути більш динамічним.

За словами Григорія Суркіса матчі між Польщею та Україною були розподілені на паритетній основі. 16 ігор з 31-ї пройдуть в Україны, в тому числі два чвертьфінали, один півфінал і фінал.

Починатися матчі будуть о 19.00 і 21.45 за київським часом. Остаточний календар сформується 2 грудня 2011, коли стануть відомі всі учасники Євро-2012. Проведення жеребкування групової стадії планується в палаці "Україна".

"Фінальний турнір ЄВРО-2012 стартує 8 червня у Варшаві матчем з участю збірної Польщі, а завершиться 1 липня 2012 фінальним поєдинком, який пройде в Києві на реконструйованому НСК "Олімпійський", - сказав Григорій Суркіс.

Збірна Україна, яка посіяна в групі "D" зіграє свій перший матч групового турніру 11 червня у Києві, а ще два пройдуть в Донецьку. Даний розподіл президент ФФУ вважає абсолютно логічним і справедливим.

"Донецьк побудував перший елітний стадіон в Україні, продемонстрував, що може забезпечувати на ньому аншлаги. Зараз Донецьк з точки зору спортивної інфраструктури в більшій мірі відповідає всім еталонам, ніж інші міста, включаючи Київ, де стадіон ще будується, реконструюється і так далі. Це дань, в тому числі від УЄФА місту, донецькій команді", - говорить Ігор Суркіс.

У цілому ж у кожному українському і полька містах, які прийматимуть турнір пройдуть по три матчі групового турніру.

Ще Григорій Суркіс зазначив, що для турніру в Польщі та України УЄФА вперше зробила логічних винятку.

"Вперше УЄФА ввела додатковий день відпочинку для учасників чвертьфінальних поєдинків. Другий важливий момент в тому, що господарі турніру, у разі їх виходу в чвертьфінал поєдинки даній стадії будуть грати у своїй країні", - говорить президент ФФУ.

На прес-конференції був також порушено і питання безпеки на стадіонах.

"Те, що діється на наших стадіонах під час і після матчів, як мінімум, викликає подив представників УЄФА. Це ганебна поведінка - сказав Григорій Суркіс. - Перш за все це відноситься до бійки уболівальників "Карпат" з фанатами "Боруссії", поведінка вболівальників "Металіста"після матчу чемпіонату з "Шахтарем" і перед матчем Ліги Європи з ПСВ. У цьому плані нам потрібно буде дуже багато зробити, щоб рівень проведення Євро-2012 відповідали всім європейським нормам", - зауважив Григорій Михайлович.

З приводу можливої відставки Бориса Колеснікова з з поста віце-прем'єра з питань Євро-2012 у зв'язку з нещодавніми змінами до Конституції України, президент ФФУ був категоричний.

"Відставка Колеснікова була б катастрофою для підготовки до турніру. Це талановитий менеджер, який за короткий час зробив неможливе", - сказав Суркіс.

Відносно місця базування збірної країни на період Євро-2012, то основна база команди буде в Києві, резервна - у Донецьку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Донецьк зараз більш еталонний, ніж Київ" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути