четвер, 27 липня 2017 12:45

Хацкевич витискає з гравців "Динамо" максимум

Хацкевич витискає з гравців "Динамо" максимум
Олександр Хацкевич - колишній головний тренер збірної Білорусі

Київське "Динамо" перемогло швейцарський "Янг Бойз" у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів – 3:1. Які висновки після гри?

"Янг Бойз" - посередня команда. Вона була такою і рік тому, коли пройшла "Шахтар". Але тодішньому віце-чемпіону України не пощастило. "Динамо" точно зробило висновки, та і своя історія була у киян з Швейцарією, "Тун-2005". Тому навіть коли рахунок став 2:1, спало на думку, що у цьому випадку, може і на краще: не буде зайвої розслабленості у підопічних Хацкевича на колишньому "Ванкдорфі".

Київський тренер поки що все робить логічно. Повернув до складу виконавців, від яких відмовився попередній тренер. Це правильно з двох боків. Перше: у "Динамо" нині не так багато кваліфікованих футболістів. Друге – вони потрібні для того, щоб грати у той футбол, здавна "динамівський", який пропагує штаб Хацкевича. І нехай Мбокані не такий швидкісний, щоб стреміти у контратаку, та і на захист відпрацьовує без особливого бажання, зате він може розгорнути цю контратаку, втримавши м'яч і запустивши партнера до воріт суперника.

У славному сезоні 1998/1999 "Динамо" мало Белькевича, Реброва та Шевченка. Саме від них залежала якість випадів команди в атаці. Тепер у Києва є – Ярмоленко, Гармаш і Мбокані. Гірші вони чи кращі від попередників – не в тому суть. Просто від цих трьох гравців залежить тиск на ворота опонента. І добре, що двоє з них українці. Важко сказати, що там думає сірий кардинал Ріанчо, але навряд чи від такого футболіста, Гармаша тобто, треба відмовлятися національній команді. Це ж стосується і Хачеріді, бо на центральних оборонцях "Шахтаря" далеко не заїдеш – це найслабша ланка чемпіона України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс розповів про футбол Хацкевича

У "Динамо", звичайно, свої завдання, але для збірної, здається, невдовзі буде готовий ще один футболіст. 20-річний Шепелєв уже вийшов проти Фінляндії, але то був іміджевий крок Шевченка. Нинішній Шепелєв уже засунув Рибалку до дублюючого складу команди, а прогресуватиме так і далі, то Степаненку доведеться перебазуватися на лаву запасних у збірній. Бо Володимир набагато більше любить м'яч, ніж Тарас, добре читає гру, перехоплює і водночас має гарний пас. У Степаненка цього не було ніколи, там завжди бажання било захмарне, "фізика", але тепер усі недоліки гравця у роботі з м'ячем вилазять "Шахтареві" боком і ще й накладаються на хаотичні позиційні переміщення – він відверто здає назад.

У славному сезоні 1998/1999 "Динамо" мало Белькевича, Реброва та Шевченка. Саме від них залежала якість випадів команди в атаці. Тепер у Києва є – Ярмоленко, Гармаш і Мбокані. Гірші вони чи кращі від попередників - не в тому суть. Просто від цих трьох гравців залежить тиск на ворота опонента

Проблема нинішнього "Динамо" в обмеженому кадровому потенціалі. Шкода, що Хацкевич навіть не спробував знайти спільну мову з Беланда. Якби вдалося – мав би більше опцій для посилення гри. Бо зараз динамівський ростер виглядає відверто куцо. Без посилення команда не потягне завдання, які перед нею стоять, усе тримається на тоненького, а фланги оборони – обійняти та заплакати. І якщо Морозюк все одно грає краще очікувань, бо в нього більш-менш йде в атаці і з пасом порядок, то Кадар підтверджує усю недолугість зимової трансферної кампанії "Динамо".

Добре – справа є альтернатива у вигляді більш спрямованого на оборону Кендзьору. Залишається сподіватися, що поляк просто не втягнувся у сезон після молодіжного Євро. Гірше – якщо він слабкий, тому Хацкевич досі змушений ставити Морозюка.

А зліва – усі ліві.

Але "динамівці" - молодці. Це було помітно ще в контрольних матчах. Перемогли "Шахтар", бо гнули свою нудну для нейтрального глядача, але єдино правильну для результату лінію. Зібрали майже 40 тисяч на вчорашньому матчі. Влітку. Та торік на ігри групового етапу у більш прийнятну для футболу частину року народ так не ходив.

Кинути каміння у бік Реброва – треба бути невдячним ідіотом. Бо Сергій Станіславович обрав свою модель гри і поведінки у роздягальні. Став чемпіоном. Одного разу – безсумнівним. Іншого – з 0:6 від "Шахтаря", але став. І з "Манчестер Сіті" грав, бо заслужив на вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Тільки от Хацкевич доводить правильність рішення щодо заміни тренера. Бо він витискає з нинішнього складу максимум. А як би грало зараз апріорі скромне кадрово "Динамо" без Хачеріді, Мбокані і незадоволеним Гармашем?

Думаю, уболівальникам команди і уявляти цього не хочеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе київське "Динамо" пройти два раунди кваліфікації і потрапити до групового турніру футбольної Ліги чемпіонів 2017/18?

Олександр Хацкевич підписав контракт з київським "Динамо" до літа 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич витискає з гравців "Динамо" максимум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути