субота, 22 липня 2017 22:10

"Динамо" сенсаційно обіграло "Шахтар"
4

"Динамо" взяло реванш у "Шахтаря" за поразку в Суперкубку
Фото: shakhtar.com
"Динамо" взяло реванш у "Шахтаря" за поразку в Суперкубку
"Динамо" взяло реванш у "Шахтаря" за поразку в Суперкубку
"Динамо" взяло реванш у "Шахтаря" за поразку в Суперкубку

Це вже сенсація. Київське "Динамо" обіграло донецький "Шахтар" у матчі чемпіонату України. Такого не було з сезону 2014/15, якщо не враховувати поєдинок 26 травня, який нічого не вирішував.

Єдиний гол у матчі провів нападник Дьємерсі Мбокані. Чим ще раз підтвердив правильність ходу Олександра Хацкевича, який повернув конголезця до складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна причина перемоги "Динамо" над "Шахтарем"?

Сам матч вийшов інертним. Особливо це стосується двох його третин. І подібна тактична гра, без вибухів була на користь киян. Вони нав'язали супернику боротьбу, діяли з низькою лінією оборони і намагалися закривати фланги від набігів Ісмаїлі та Срни.

Враження, що бразильці "Шахтаря", від яких залежить розвиток атакувальної гри команди, так і не знайшли сьогодні момент, щоб роздмухати ігрову "іскру". Навіть у заключну частину матчу епізоди біля воріт "Динамо" виникали, але стихійно – ритму та балансу донеччани у цьому матчі так і не знайшли.

Перемогу київської команди не можна назвати незаслуженою. Проте об'єктивно "Шахтар" мав достатньо моментів, аби зрівняти рахунок – у центрі оборони динамівців виникали провали.

Для нейтрального глядача такий рахунок – смак. По-перше, динамівцям треба ця перемога напередодні старту у єврокубках. По-друге, якісь контури інтриги у боротьбі за перше місце.

Незначні – "Шахтар" залишається великим фаворитом, бо потенціал цієї команди для того, аби вигравати у інших суперників, набагато вищий. Врешті-решт, у чемпіона залишається ще три очні зустрічі, аби поквитатися за сьогоднішню поразку. Інша річ, що сьогоднішній матч може стати і для киян точкою опори для того, щоб вдало пройти по сезону.

Шахтар - Динамо 0:1

Голи: Мбокані, 46

Шахтар: П'ятов - Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі - Алан Патрік (Бланко-Лещук, 86), Степаненко (Коваленко, 65) - Марлос, Бернард (Дентіньо, 78), Тайсон - Феррейра

Динамо: Коваль - Морозюк, Віда, Хачеріді, Кадар - Ярмоленко, Сидорчук, Шепелев, Гонсалес (Циганков, 71) - Гармаш (Корзун, 80) - Мбокані (Бесєдін, 77)

Попередження: Марлос - Гонсалес, Коваль, Хачеріді, Сидорчук, Корзун

Сьогодні було зіграно ще два матчі. "Верес" та "Олександрія" голів не забили, а "Сталь" на виїзді мінімально обіграла "Чорноморець", 1:0. Єдиний гол на рахунку Кузика.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" сенсаційно обіграло "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути