пʼятниця, 15 березня 2019 09:01

Хацкевич має залишитися тренером "Динамо" до завершення сезону

Хацкевич має залишитися тренером "Динамо" до завершення сезону
Олександр Хацкевич. Фото: dynamo.kiev.ua

"Динамо" двічі розгромно поступилося " Челсі" в 1/8 фіналу Ліги Європи. Спочатку на " Стенфорд Брідж" господарів були сильнішими 3:0. За тиждень на "Олімпійському" " Челсі" взагалі не помітив суперника – 5:0.

Шансі у "Динамо" пройти " Челсі" не було. При збігу обставин могли б програти із меншою різницею." Аристократи" є одним із головних фаворитів Ліги Європи цього сезону. Тип паче, що "Динамо" попало під гарячу руку. Справи команди Мауріціо Саррі на внутрішній арені йдуть не кращим чином. Тому зараз дуже важливо " Челсі" перемагати в кожному матчі.

Головне запитання після матчів із " Челсі": наскільки велика винна головного тренера Олександра Хацкевича в такому результаті команди? Напевно, що не дуже правильно вішати всіх собак на білоруського тренера. В цьому сезоні " Шахтар" програв " Манчестер Сіті" 9:0, " Ворскла" - " Арсеналу" 7:2 за сумою двох матчів. Тренера Паулу Фонсеки весь минулий сезон пов'язували з різними клубами із топ –чемпіонів. Значить португальський спеціаліст є вже не таким поганим тренером. Хоча він програв ще із більшим рахунком. Тому поразка 8:0 "Динамо" від " Челсі" підтверджує істину -проблема в рівні українського чемпіоната.

.
Англійська ліга – одна із самих сильних у світі. Там грають кращі гравці, а придбати квиток на матч – не так просто. Більшість місць - займають власники абонементами. Навіть лідер може втрати очки в матчі із явним аутсайдером. В Україні чемпіонат близько не такий сильний. Більшість кращих легіонерів за 6 останніх років встигла роз'їхатися по сильніших чемпіонатах. Кількість вболівальників на стадіонах –відверто мізерна. Результати - дуже прогнозовані. Лідери перемагають тільки завдяки тому, що мають кращих гравців. В Європі цей метод не дієвий. Без сильної ліги гравцями важко прогресувати.

Рівень чемпіонату України та чемпіонату Англії — не співмірний

Із такої ситуації не варто робити трагедії. Варто чекати та терпіти, поки українські клуби не навчаться готувати власних якісних футболістів. Якісні легіонери вже до нас найближчим часом не приїдуть. Часи вже не ті. Потрібно готувати власних футболістів.

Схожий етап "Динамо" вже проходило, коли 90 роки теж багато молодих гравців пройшло систему команди, але в єврокубках успіху не було ніякого. Поки не прийшов Лобановський та не використав напрацювання, які були до нього. Хоча до цього здавалося, що ці самі футболісти ніколи не будуть успішними на рівні єврокубків.


Відставка Олександр Хацкевича після поразки від " Челсі" - нічого не вирішить для "Динамо". Будь -якому новому тренеру буде потрібен час. Зараз ніхто не знає краще "Динамо" ніж власне Хацкевич. Тільки для того, щоб залишитися на наступний сезон працювати – білоруський тренер повинен, як мінімум, нав'язати боротьбу "Шахтарю" в чемпіонаті. Показати, що він готовий змінюватися, відмовлятися від власних не дієвих правил, шукати нові рішення, більше довіряти гравцям.

Олександр Хацкевич має змінюватися


Проблеми "Динамо" із грою першим номером нікуди не ділися. Середина поля ніяк не може зв'язати оборону з атакою. Залежність від Циганкова та Вербича тільки росте. Ніякої альтернативи цим гравцям немає. При тому, що клуб витрачає серйозні гроші на нових футболістів. В тактичному плані "Динамо" стало дуже передбачуваним. Для тренерських команд не складає проблем розібрати побудову гри Хацкевича.

Саме від вміння змінюватися, приймати вольові рішення, розвиватися в тренерській майстерності – залежить майбутнє Хацкевича в "Динамо". Якщо цього не буде – клуб влітку повинне задуматися над запрошення нового тренера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" розгромлено з найбільшим загальним рахунком за всю історію

Наступний матч "Динамо" проведе в рамках чемпіонату України проти "Олімпіка".

Зараз ви читаєте новину «Хацкевич має залишитися тренером "Динамо" до завершення сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути