четвер, 14 травня 2009 08:56

Григорій Суркіс назвав рішення УЄФА виправданим

Григорій Суркіс назвав рішення УЄФА виправданим

Вчора, 13 травня, виконком Союзу європейських футбольних асоціацій затвердив список міст, в яких пройдуть матчі чемпіонату Європи-2012.

У результаті місцем проведення ігор вибрані Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Поза списком залишилися Хожув і Краків.

Куди гірша ситуація в Україні, де, як наголошується в прес-релізі УЄФА, є серйозні недоліки в підготовці інфраструктури у всіх вказаних в заявці містах. Їх чекає ще більша робота, щоб відповідати мінімальним вимогам змагань масштабу фінального турніру першості континенту. Враховуючи можливі ризики, виконком на даний момент дозволив проводити ігри в групах, а також чвертьфінал (чвертьфінал) і півфінал в Києві.

УЄФА повернеться до оцінки ситуації в Україні в грудні. "Ми повинні нагадати обом країнам, що їм треба виконати величезний об"єм роботи, - підкреслив президент УЄФА Мішель Платіні. - Проблеми з підготовкою інфраструктури в Україні повинні бути оперативно вирішені, щоб переконати виконком в можливості проведення матчів в містах-кандидатах. Якщо Київ не буде готовий до прийому фіналу, він пройде у Варшаві. Якщо інші українські міста не будуть готові, ігри все одно проходитимуть в цій країні і в чотирьох польських містах. З Донецька, Львова і Харкова виберемо одного кращого".

"Ми зобов"язані дотримувати рішення виконкому від 18 квітня 2007 року, коли організація чемпіонату Європи була довірена Польщі та Україні, - продовжив Платіні. - Про це ще раз було заявлено на конгресі УЄФА в березні 2009-го, де підкреслювалася важливість для подальшого розвитку футболу в східній частині Європи проведення там змагань світового класу".

Григорій Суркіс, президент ФФУ, член виконкому УЄФА:

- Рішення виконкому УЄФА цілком виправдане: нам дали ще півроку, проявивши при цьому прозорість в ухваленні рішення, а найголовніше, терпіння. Нас терплять, хоча ми непередбачувані: там, де ми давно мали показати стовідсоткову готовність, її немає. Скажімо, аеропорт не побудуєш і за два роки - особливо, якщо не існує проекту.

Те саме стосується і готелів, які будують недостатньо швидко. Все це і брав до уваги виконком, який розуміє, що інфраструктура в Польщі майже готова, країна має в своєму розпорядженні серйозні фінансові гарантії та європейські гранти, тоді як на нас наслідки кризи тиснуть непосильним вантажем.

Протягом шести з половиною місяців, що залишилися до 30 листопада УЄФА хоче переконатися, що не помилився з вибором, і це стосується не тільки українських, але і польських міст. Від обох країн чекають до кінця осені підтвердження готовності не тільки на папері, але і у вигляді реальних об"єктів, які будуються, модернізуються і реконструюються.

За матеріалами terrikon.dn.ua, СЭ

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс назвав рішення УЄФА виправданим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути