середа, 13 травня 2009 17:05

Євро-2012. Харківські керівники обіцяють зробити місто "найяскравішим"

Євро-2012. Харківські керівники обіцяють зробити місто "найяскравішим"

У Харкові радіють проміжному успіху на здобуття права на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Так, міський голова Харкова Михайло Добкін, коментуючи рішення УЄФА, згідно якого Харків зберігає високі шанси на проведення матчів Євро-2012, завив, що Харків зробив практично неможливе.

"Харків досяг права називатися офіційним містом Євро-2012, незважаючи на те, що свого часу він став резервним, вскочивши в останній вагон поїзда. Це для нас дуже важлива нагорода. Той факт, що наші зусилля підтримали на найвищому рівні, зміцнить нас, окрилить і дасть нам нові можливості", - передає слова мера прес-служба міської ради в середу.

Добкін також відзначив, що сьогоднішнє рішення не дає місту можливості розслабитися і виразив упевненість, що Харків продовжить виконання всіх гарантованих перед УЄФА робіт.

Генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 президент DCH Олександр Ярославський також подякував харків"ян за підтримку і патріотизм.

"Харків продемонстрував всій Європі та всьому світу приклад справжньої командної гри, під час якої на другий план йдуть всі особисті амбіції, а всі сили і ресурси прямують на досягнення загальної високої мети", - заявив він.

Ярославський виразив упевненість, що і в майбутньому вміння харків"ян бути єдиною командою дозволить на високому рівні прийняти Євро-2012, залишивши "прекрасне враження про Харків і Україну у наших гостей".

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков виразив упевненість, що Харків "стане найяскравішим містом з приймаючих Євро-2012 в Україні".

Він сказав, що "щасливий", оскільки вдалося виправдати очікування харків"ян і отримати право на проведення Євро-2012.

В той же час керманич області підкреслив, що попереду ще багато роботи з приведення в порядок інфраструктури міста.

"Область і місто разом з основним інвестором, бізнесменом Олександром Ярославським виконали величезну роботу. Попереду на нас чекає вирішення ще дуже багатьох питань, дуже багато ще належить зробити", - наводить слова Авакова прес-служба обладміністрації.

Як повідомлялося, виконком федерації на засіданні в Бухаресті в середу підтвердив проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Києві, а також в чотирьох польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Познані та Гданську.

Київ затверджений як місто для проведення матчів групової стадії, чвертьфіналу і півфіналів. В той же час фінал Євро-2012 відбудеться в Києві тільки у випадку, якщо в місті будуть створені відповідні умови на стадіоні, інфраструктурі аеропорту, транспорті та розселення гостей.

Три інших українських міста - Донецьк, Львів, Харків - приймуть матчі групового етапу також у разі створення для цього аналогічних відповідних умов.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012. Харківські керівники обіцяють зробити місто "найяскравішим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути