Ексклюзиви
середа, 13 травня 2009 16:29

Губернатор Львівщини розповів про фінансування робіт по Євро-2012

Губернатор Львівщини розповів про фінансування робіт по Євро-2012

Голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть переконаний, що Львів проведе ігри фінальної частини Євро-2012 на найвищому рівні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації в середу.

"Я був переконаний, що Євро-2012 буде в Львові, це підказувала логіка подій. У Львова є особливості, необхідні для перемоги", - сказав Кміть.

Голова облдержадміністрації вважає, що для області головне завдання полягає в тому, щоб працювати на розвиток об"єктів для Євро-2012.

"У нас все розплановано. 19 травня буде оголошений тендер на пошук інвестора по будівництву нового терміналу Львівського аеропорту. Інвестор з Іспанії сьогодні бере участь в нараді в Києві з інвестування 2 млрд доларів в дорожню інфраструктуру України і Львівської області", - розповів глава області.

"Крім того, скоро Мінфін підпише рішення про випуск комунальних облігацій Львова на 350 млн грн, що гарантує будівництво стадіону в 2009 році", - додав Кміть.

Він також відзначив, що готельних номерів у Львівській області більше, ніж було на попередньому чемпіонаті в Австрії і Швейцарії в 2008 році.

Як повідомлялося, з посиланням на офіційний веб-сайт УЄФА, виконком УЄФА на засіданні в Бухаресті в середу підтвердив проведення матчів Чемпіонату Європи по футболу в 2012 році в Києві, а також в чотирьох польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Познані та Гданьську.

Київ підтверджений як місто для проведення матчів групової стадії, чвертьфіналів і півфіналу. В той же час фінал Євро-2012 відбудеться в Києві тільки у випадку, якщо в місті будуть створені відповідні умови на стадіоні, інфраструктурі аеропорту, транспорті і мешкання гостей, що стосуються.

Три інших українських міста - Донецьк, Львів, Харків - приймуть матчі групового етапу також у разі створення для цього аналогічних відповідних умов.

Виконком УЄФА ухвалив рішення не проводити матчі чемпіонату в Дніпропетровську і Одесі.

Остаточне рішення стосовно українських міст буде прийнято 30 листопада 2009 року.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Львівщини розповів про фінансування робіт по Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути