середа, 13 травня 2009 18:57

Євро-2012 прийматимуть Київ, Львів, Донецьк та Харків

Автор: фото: REUTERS/Luke MacGregor
  Президент УЄФА Мішель Платіні оголошує переможця у боротьбі за право прийняти Євро-2012. Кардіфф (Вельс), 18 квітня 2007 року
Президент УЄФА Мішель Платіні оголошує переможця у боротьбі за право прийняти Євро-2012. Кардіфф (Вельс), 18 квітня 2007 року

Учора виконком Європейської футбольної федерації (УЄФА) на засіданні у Бухаресті визначив по чотири українські та польські міста, які прийматимуть матчі фінальної частини чемпіонату Європи-2012. Від України це будуть Київ, Донецьк, Львів та Харків.

Харків попервах був заявлений, як запасне місто, і витіснив зі списку основних кандидатів Дніпропетровськ. Ще серед претендентів значилася Одеса.

Обов"язковою умовою УЄФА було проведення турніру в Києві як столиці держави. Тому він був поза конкуренцією — особливо після того, як розв"язали проблему реконструкції Олімпійського стадіону.

Львів потрапив до списку через вигідне географічне розташування — він найближчий до Польщі, партнера із проведення турніру. Невдовзі у столиці Галичини розпочнеться зведення нового стадіону, землю під який уже виділено.

Донецьк має непогану інфраструктуру, регулярно приймає поєдинки Ліги чемпіонів. 29 серпня в місті відкриється новий стадіон — "Донбас Арена".

Харків провів величезну роботу з квітня 2007-го, коли Україна та Польща виграли право на Євро-2012. У місті почали реконструювати аеропорт і зводити спортивно-розважальний комплекс "Металіст-Сіті". 5 грудня мають відкрити реконструйований стадіон "Металіст".

У Одеси шансів не було. Мер міста Едуард Гурвіц навіть не одразу прийняв Генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора, попросивши зачекати у приймальні.

Дніпропетровськ має проблему з аеропортом через конфлікт щодо приватизації "Дніпроавіа".

Від Польщі турнір прийматимуть Варшава, Познань, Гданськ та Вроцлав. Краків і Хожув — запасні міста. Вони можуть замінити Харків та Львів, якщо ті активно не розбудовуватимуть інфраструктуру. 30 листопада УЄФА має оголосити рішення щодо цього. Крім того, президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що у разі неготовності Києва фінальний матч може відбутися у Варшаві. В 2000 році уже змінювали місце проведення фінального поєдинку — замість Амстердама його прийняв Роттердам.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 прийматимуть Київ, Львів, Донецьк та Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути