четвер, 02 жовтня 2008 09:31

Гравці "Шахтаря" розповіли як можна програвати на останніх секундах

Виходячи зі своєї роздягальні, футболісти донецького "Шахтаря" після прикрої поразки від "Барселони" були, мало сказати, не в найкращому настрої. Але не дивлячись на це, вони відповіли на питання журналістів.

Даріо Срна:

- Два голи, пропущених на останніх хвилинах матчу - це наслідок того, що команда втратила концентрацію? Або це можна пояснити чимось іншим?
- Важко це пояснити. Перший гол взагалі. Вони не повернули нам м"яч і забили гол. Так. Можливо, Андрій П"ятов не зовсім вдало зіграв, але його звинувачувати в цьому ніхто не може. Він до цього діяв дуже надійно, багато раз рятував команду майже в безвихідних ситуаціях. Андрій "витягнув" фактично все. В цілому команда, вважаю, зіграла добре. У епізоді з другим голом - моя провина. Я невдало розташувався, не побачив набігаючого Мессі, в результаті гол.

Євген Селезньов:

- Яке твоя думка про матч?
- Хороша команда, дуже високий рівень гравців, тільки одне не зрозуміле - чому команда з таким ім"ям не поступає по-джентльменськи. Такі дії не прикрашають футболістів. Можливо, вони нас злякалися, не чекали, що ми чинитимемо такий опір? За великим рахунком, вони добилися позитивного для себе результату, завоювали три очки. Але, вважаю, що це незаслужена перемога.

- Ти був безпосереднім учасником того епізоду, після якого, на вашу думку, іспанці повинні були повернути вам м"яч.
- Маркес ліктем ударив мене в обличчя, я залишався лежати на газоні. Партнери це побачили і вибили м"яч за межі поля. І в той момент, коли наші футболісти чекали, що іспанці повернуть нам м"яч, вони навпаки пішли вперед. Якби вони дотримувались принципів FairPlay, цього епізоду не було б взагалі.

- Якщо говорити про гру в цілому, то дії "Барселони" були передбачені?
-
Зрозуміло, ми спочатку настроювалися на важкий матч. Але сьогодні, як мені здається, всі побачили, що з "Барселоною" цілком можна грати.

Дмитро Чигринський:

- На твій погляд, перший гол, забитий у ворота "Шахтаря", зарахований справедливо?
- Як його можна було не зараховувати. І справа тут зовсім не в тому, зарахував арбітр чи ні. Футболісти каталонського клубу чомусь не вважали за потрібне дотримуватися правил FairPlay. А що ще сказати?

- Чи можна говорити, що "Барселона" недооцінила "Шахтар"?
- "Барселона" - це великий клуб, і я думаю, що таке поняття, як недооцінка суперника, їм зовсім не властиве. У них два рівноцінні склади і обидва, виходячи на полі, професійно виконують своє завдання. Сьогодні вони грали просто здорово, але й ми виглядали не гірше за "Барселону".

- Після матчу головний тренер які-небудь претензії гравцям пред"являв?
- Ні, нічого такого не було.

- Іноді футболісти говорять: "Не пощастило". До сьогоднішнього матчу "Шахтаря" це можна віднести?
- Щастить чи не щастить - це поняття дуже умовне. Все залежить від дисципліни в команді, зосередженості всіх гравців і кожного окремо. Не повезло - це коли м"яч вибили у бік трибун, а його вітром занесло у ворота.

Офіційний сайт "Шахтаря"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Шахтаря" розповіли як можна програвати на останніх секундах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути