неділя, 17 січня 2010 18:59

Гравці "Динамо" голосували в Ізраїлі

Гравці "Динамо" голосували в Ізраїлі

Робочий день делегації "Динамо" на підготовчому зборі в Ізраїлі розписаний з ранку до пізнього вечора. Тим не менше, 17-го січня, в день виборів Президента України, наставник команди Валерій Газзаєв схвалив бажання українських футболістів і тренерів, а також обслуговуючого персоналу зробити свій вибір. На зустріч динамівцям пішло Посольство України в Державі Ізраїль, максимально посприявши оперативному вирішенню всіх юридичних питань.

Шлях з Кейсарії до Тель-Авіва, де розташовано Посольство України в Державі Ізраїль, а в ньому і зарубіжна виборча ділянка N25, зайняв трохи більше півгодини. Делегацію в синьо-білій спортивній формі зустрів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Ізраїль Ігор Володимирович Тимофєєв.

Поки співробітники Виборчої комісії приймали заяви від динамівців з проханням проголосувати у зв"язку з відрядженням в даній виборчій ділянці, гравці команди Артем Мілевський, Олександр Шовковський, Станіслав Богуш і Тарас Михалик, тренери Валерій Зуєв і Михайло Михайлов розповіли панові Послові про плани команди в Ізраїлі, пригадали попередні візити на Землю обітовану.

У першому кабінеті Посольства на фоні українського прапора зробили загальну фотографію, а Мілевський на правах капітана презентував Ігореві Володимировичу динамівську футболку з N8 і прізвищем "Алієв". Чому? Артем пояснив це таким чином: "Мій друг дуже хотів проголосувати. А коли дізнався, що у нього не вийде викроїти декілька годин на поїздку в Посольство, вирішив через нас передати іменну футболку".

У зв"язку з лімітом часу динамівці проголосували оминувши довгу чергу. Ніяких заперечень це не викликало, навіть навпаки - люди з радістю зустрічали своїх співвітчизників, бажали їм успіхів на футбольних полях. За словами співробітника виборчої комісії, всього на ділянці в Тель-Авіві мають право голосувати трохи більше 37 тисяч громадян України.

Резонно, що не у всіх з них є час і бажання це зробити, тим більше, неділя в Ізраїлі - робочий день. Вся процедура голосування зайняла у динамівців менше години. Окрім оператора "Динамо ТБ" Юрія Кузькіна, який зняв унікальних кадрів, процес голосування освітлювала знімальна група телеканалу "Інтер".

Зробивши вибір, своїми враженнями поділився Олександр Шовковський:

- Волею долі вибори президента України проходять в той період, коли ми знаходимося за межами нашої країни. Як громадянин України я повинен зробити свій вибір і віддати голос за кандидата, якого хотів підтримати. Останнім часом я спілкувався з багатьма достатньо впливовими і відомими людьми, аналізував інформацію.

Рішення ухвалив давно і тепер сподіваюся, що відданий голос принесе користь вибраному мною кандидатові і, зрештою, буде вирішальним. За багаторічну кар"єру я вперше голосую поза межами України. У моїй історії був цікавіший випадок, коли я, знаходячись в Києві, не мав права проголосувати. Через те, що за якимось документами в цей час я, нібито, перебував за межами України.

На щастя, мені вдалося знайти потрібних людей і протягом двох-трьох годин в судовому порядку відновити законне право. Тоді, якщо не помиляюся, це були вибори у Верховну Раду.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" голосували в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути