четвер, 08 квітня 2010 22:47

Годинюка можуть залишити наставником юніорської збірної України з хокею

Годинюка можуть залишити наставником юніорської збірної України з хокею

22-28 березня Україна провела чемпіонат світу з хокею серед юніорів (дивізіон ІІ, група Б). Змагання проходили у Броварах на Київщині на льодовій арені "Термінал".

Збірна України із командами Словенії, Іспанії, Бельгії, Нідерландів та Австралії змагалася за право виходу до першого дивізіону - його отримував тільки переможець групи. У квітні минулого року українці вилетіли у третю за силою лігу юніорського хокею. Тоді ж команду очолив Олександр Годинюк - перший український хокеїст у НХЛ.

У вирішальному матчі господарі льоду програли збірній Словенії - 1:2 (0:2 0:0 1:0).

Президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін поділився з "Gazeta.ua" своїми враженнями від турніру.

"Ціль популяризації хокею в Україні в рік його 100-річчя ми виконали. Юніорський чемпіонат світу проходив у рамках цих заходів. Країни-учасниці чемпіонату всі в один голос говорили, що рівень організації турніру став одним з найкращих за багато років.

Трансляції матчів збірної України на чемпіонаті світу побачили більше 12 млн глядачів. Якщо врахувати, що змагання проходило серед юніорських команд у другому дивізіоні, то це дуже високий показник.

Щодо спортивного боку, то команді не вдалося завоювати золоті медалей і вийти у першу лігу. Якщо порівняти збірну України зразка травня 2009 року і ту збірну, яку глядачі бачили на турнірі, то це дві різні команди. Думаю, та "травнева" команда не змогла б конкурувати з половиною команд чемпіонату світу.

На турнірі ми побачили красивий хокей. У вирішальному матчі проти збірної Словенії нам трішки не пощастило. Словенці грають у багатьох командах Європи, мають більше досвіду. У той час за збірну України грали не тільки 17-річні, але й 15-річні хокеїсти.

З одного боку тренерський штаб не виконав завдання вивести команду у вищий дивізіон. З іншого боку всі бачили як прогресувала збірна України протягом року. На виконкомі Федерації хокею більшість його учасників схилились до думки залишити Олександра Годинюка і Миколу Майко на їхніх постах. У тренерів договір був розрахований до кінця домашнього чемпіонату світу. Думаю, протягом місяця ми остаточно визначимося з цим питанням."

Сам Годинюк в одному з інтерв"ю заявив, що має величезне бажання працювати тренером.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Годинюка можуть залишити наставником юніорської збірної України з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути