середа, 27 травня 2009 09:57

Газзаєв хоче виграти з "Динамо" Лігу Чемпіонів

Автор: football.ua
  Газзаєв підписав з Динамо трирічний контракт
Газзаєв підписав з Динамо трирічний контракт

Відразу ж після післяматчевої прес-конференції за участю Юрія Сьоміна президент "Динамо" Ігор Суркіс представив нового наставника команди Валерія Газзаєва.

- Мені складно говорити, - почав Ігор Михайлович. - Гадаю, Юрій Павлович вже все пояснив. Чисто людський вчинок з мого боку, щоб прибрати всякі домисли. Неправильно говорити про те, що я незадоволений роботою Юрія Павловича. Я повністю задоволений як його роботою, так і тим, що він зробив з командою за півтора роки.

На жаль, іноді життя рухає речами, які від нас не залежать. В даному випадку від мене нічого не залежало. Я намагався вмовити Юрія Павловича залишитися, але він ухвалив тверде рішення і повертається в свій рідний клуб. Його можна зрозуміти. Ні фінансова складова, ніщо інше у нас на порядку денному не стояло.

Коли Юрій Павлович сказав мені однозначно, що йде, стало питання - хто? Я скажу відразу, слава богу, що на пострадянському просторі є тренер з великої букви - Валерій Георгійович Газзаєв.

Я не розповідатиму про його перемоги, оскільки ви самі все чудово знаєте. Один тільки Кубок УЄФА говорить сам за себе. Валерій Георгійович став першим тренером на пострадянському просторі, хто виграв цей трофей.

Представляю вам нового головного тренера "Динамо", який вступив на посаду головного тренера "Динамо", вважайте, з сьогоднішнього дня і зараз піде знайомитися з командою, - Валерій Георгійович Газзаєв. Прошу любити!

З цими словами Ігор Михайлович провів традиційну процедуру, під оплески залу одягнувши Валерію Газзаєву шарф з динамівською емблемою, після чого відбулася невелика фотосесія.

- Від себе, а також від тих, хто любить київське "Динамо", хотів би побажати новому наставникові успіху, без якого у футболі не обійтись, - продовжив президент клубу. - Наше завдання, щоб команда прогресувала, щоб нарешті вийшла з підгрупи в Лізі чемпіонів.

А ті амбіції, які є у Валерія Георгійовича, мене, як президента клубу, повністю влаштовують. У нас співпадають думки та ідеї. Якщо він захоче, то озвучить їх сам.

Після цього слово перед представниками ЗМІ вже на посаді головного тренера "Динамо" отримав Валерій Газзаєв.

- Я вдячний за можливість попрацювати в такому іменитому клубі. Природно, від цього клубу чекають тільки великих результатів. Я думаю, що спільними зусиллями, разом з командою, керівництвом клубу, ми постараємося не розчарувати уболівальників і, звичайно ж, досягнути результату.

Я отримав дуже хорошу команду, команду з хорошими традиціями та амбіціями, яка цього року провела блискучий сезон - виграла національну першість, дуже добре грала як в Лізі чемпіонів, так і в Кубку УЄФА. У цьому величезна заслуга Юрія Павловича Сьоміна, мого друга і колеги. Він провів хорошу роботу в клубі і на даний момент ми маємо дуже сильних молодих гравців і дуже хорошу команду. У чому ми з вами сьогодні і переконалися в матчі з "Шахтарем".

Тому працюватимемо, і я сподіваюся, що всі разом ми вболіватимемо, переживатимемо і радітимемо нашим успіхам. Напевно, це також якоюсь мірою символічно, що клубу "Динамо", правда, московському, я віддав 12 років свого життя - як гравець і як тренер. Тепер отримав запрошення працювати в київському "Динамо", за що вдячний Ігорю Михайловичу і, сподіваюся, разом з клубом досягатиму великих перемог.

- Валерій Георгійович, ви в Києві два дні. Якими були ваші перші кроки? І чим займалися до приїзду на стадіон?

- З ранку я їздив на кладовище, побував біля могили Валерія Васильовича Лобановського, який залишив величезний слід не тільки в історії київського "Динамо", але і світового футболу. Після цього я приїхав на стадіон.

- Хто увійде до вашого тренерського штабу? Чи працюватиме з вами в Києві Олександр Стельмах?

- Зі мною в "Динамо" прийдуть Володимир Шевчук і Микола Латиш. Олександр Стельмах в Києв не приїде, оскільки на моє прохання зараз працює з "Аланією" і допомагає клубу з Владикавказа вийти в Прем"єр-лігу. Також в тренерському штабі залишаться Валерій Зуєв і Олег Лужний.

- Віктор Леоненко в одному з інтерв"ю сказав, що "раз в "Динамо" приходить Газзаєв, то більше "Шахтар" не виграватиме в "Динамо". Як ви вважаєте, чи тільки "Шахтар" небезпечний в чемпіонаті України?

- Вітя - дуже оригінальна людина (посміхається). А що стосується "Шахтаря", то можу сказати одне: головне, щоб "Динамо" щороку вигравало національну першість. Звичайно, "Шахтар" - принциповий суперник, у нас завжди принципові ігри, тому прагнутимемо грати максимально добре. В цілому, думаю, завдання, які стоять сьогодні перед клубом, дуже великі.

І з тим успіхом, якого досягло "Динамо" цього сезону, ми повинні рухатися далі. Команда повинна прогресувати, особливо молоді талановиті гравці. За тиждень у мене була не одна розмова як з Ігорем Михайловичем, так і з Юрієм Павловичем, який дав мені вичерпну інформацію по команді і конкретно по кожному гравцеві. Я вважаю, що головне наше завдання - завжди і скрізь добре виступати.

- Вчора ви спостерігали за грою дублюючого складу, сьогодні стежили за грою "основи". Чи є у вас певні міркування, які лінії потребують зміцнення? Яких придбань слід чекати найближчим часом?

- Я хочу сказати, що команда дуже добре укомплектована. Є дуже хороші гравці - як досвідчені, так і молодь, яка здатна рости. На сьогоднішній день є травмовані гравці дуже високого рівня, але, проте, прагнутимемо укріплювати позиції. Нових гравців буде від сили один-два, не більше.

- Футболісти виходять з відпустки 20 червня. Які у вас плани на міжсезоння?

- На жаль, у нас не буде можливості провести повноцінну підготовку, оскільки вже 11 липня матчем за Суперкубок України стартує наступний сезон. Ми плануємо єдині збори, які з 24 червня проходитимуть в Австрії.

А з 21-го числа футболісти зберуться у повному складі, після чого проходитимуть медичне обстеження. Виняток становитимуть лише троє футболістів - Ель Каддурі, Юссуф і Бангура, - які виступатимуть за свої національні збірні. Вони приєднаються до команди 1 липня. Останні ж приступлять до тренувальних занять 24 червня.

- Якщо команда виграє Кубок УЄФА або Лігу чемпіонів, ви все-таки збриєте вуса?

- (сміх в залі) Це вже не смішно (посміхається). Можу лише сказати, що я нікому і ніколи подібних обіцянок не давав.

- Які плани і надії ви пов"язуєте з "Динамо" в Лізі чемпіонів?

- Я хочу виграти Лігу чемпіонів! Вас влаштує така відповідь? (оплески в залі) Ми робитимемо все можливе, щоб якомога успішніше виступити в цьому турнірі, як і на європейській арені в цілому. Докладатимемо всі зусилля, а як воно складеться насправді - зараз дуже складно говорити про це.

Згадується півфінал Кубка УЄФА між "Динамо" і "Шахтарем". Та команда, яка виграла це двоматчеве протистояння, вигравала Кубок УЄФА. Напевно, не вистачило трохи успіху. У футболі дуже багато проблем, з якими доводитися стикатися тренерові.

Якщо конкретно по кожному турніру, то в Лізі чемпіонів є завдання вийти з підгрупи, в чемпіонаті - зайняти перше місце, поставлено завдання виграти Кубок і Суперкубок України. Думаю, тут немає особливих секретів. Такий клуб, як "Динамо", з такими амбіціями і традиціями, інших завдань просто не може ставити.

- З наступного сезону Ліга чемпіонів і Кубок УЄФА змінять формат проведення турнірів. Як ви вважаєте, чи зіграє це на руку українським клубам?

- Звичайно. Я вважаю, що вже велике досягнення той факт, що "Шахтар" виграв Кубок УЄФА, а "Динамо" грало в півфіналі цього турніру. Коли є такий прогрес, то і середній рівень команд також росте з урахуванням досягнення великих цілей. Наочний приклад - російський чемпіонат, де ЦСКА і "Зеніт" по черзі завойовували Кубок УЄФА, а решта команд намагається тягнутися до цих клубів.

- За рахунок чого ви збираєтеся підсилювати гру команди? Та все ж, які лінії потребують зміцнення?

- Я думаю, необхідно підсилити середню лінію і лінію оборони. Знову ж таки, враховуючи групу травмованих гравців. Той же Михалик повернеться в загальну групу лише в серпні, а вже в середині вересня нам стартувати в Лізі чемпіонів. Тому є певні проблеми.

Проте, вважаю, що команда укомплектована досить добре, і я говорю це щиро. Сьогодні я дивився за ходом матчу трохи іншими очима, з урахуванням того, що приступаю до роботи в цьому клубі. Можу сказати, що в команді достатньо висока конкуренція, що практично завжди дає позитивний результат.

- У чемпіонаті України виступають декілька гравців, знайомих вам по роботі в ЦСКА - зокрема, Ролан Гусєв, Самодін. Ці гравці не входять в сферу ваших інтересів?

- Ні.

- Відомо, що Роман Єрьоменко може зіграти за збірну Фінляндії на молодіжному чемпіонаті Європи. Чи буде йому наданий відпочинок, як і африканським футболістам "Динамо"?

- По Єрьоменко складно сказати. Є положення, згідно якого клуб зобов"язаний надати футболіста для виступів за збірну своєї країни. А питання про його відпустку ми обговоримо додатково.

- Загальновизнаними лідерами "Динамо" на даний момент є Алієв і Мілевський. Але останнім часом вони часто згадувалися в пресі не за футбольні заслуги. Наскільки вам сподобалася їхня гра?

- Я думаю, тут більше розмов, ніж фактів. Я бачу, що це абсолютно професійні футболісти, які грають на стабільно високому рівні, які цього року зробили значний прогрес в своїй кар"єрі. Я це не просто так говорю, а із слів Юрія Павловича, який також сказав, що хлопці дуже багато працюють.

Думаю, якщо їх один раз побачили на дискотеці, це не означає, що вони займаються чимось не тим. Сподіваюся, таких проблем у нас не буде і надалі, як і в клубах, де я працював раніше.

- Чи можна вас назвати прихильником більш атакуючого футболу, ніж Юрій Павлович?

- Думаю, у кожного тренера своя методика, своя тактика - як командна, так і індивідуальна. Ми ж не можемо однаково мислити і робити.

- Тривалий час вас вважали одним з головних претендентів на заміщення Мірчі Луческу на посаді головного тренера "Шахтаря". Наскільки ці чутки відповідають дійсності?

- Це тільки чутки, причому не тільки по "Шахтареві", але і по інших клубах. Зараз, напевно, немає ніякої потреби їх коментувати. Сьогодні я є головним тренером "Динамо" і разом з президентом і футболістами зроблю все можливе для того, щоб цей клуб прогресував.

- Як ви провели свою творчу відпустку?

- Відпустку я провів дуже активно. Окрім футболу є інші проблеми і радощі життя. У спокійній обстановці я дивився, аналізував, вивчав все те, що відбувається на футбольних полях.

Також займався особистими питаннями і сімейними зобов"язаннями. У мене троє дітей, внучка. Необхідно було їм приділяти час, чого не вдавалося робити за 20 років тренерської кар"єри.

ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв хоче виграти з "Динамо" Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути