Ексклюзиви
середа, 18 березня 2009 15:29

Газон допомагає Луческу визначати склад на гру

Газон допомагає Луческу визначати склад на гру

Під час прес-конференції, присвяченої завтрашньому поєдинку між "Шахтарем" і ЦСКА, головний тренер донецької команди вичерпно відповів на питання журналістів.

— Містер Луческу, як ви вважаєте відсутність у складі ЦСКА Юрія Жиркова полегшить ваш шлях до чвертьфіналу?

— Для нас відчутна відсутність Дмитра Чигринського. Якщо говорити про першу гру, то згадується лише удар Дзагоєва в раму воріт. Жирков же в своїй зоні був повністю блокований Срною і Дуляєм. Те ж саме ми змогли б придумати і тут, щоб його нейтралізувати. Для нас, ще раз повторюся, має більше значення відсутність Дмитра Чигринського. Звичайно, ті, хто його замінять, зобов"язані продемонструвати, що вони відповідають його рівню і спробують зіграти не гірше, ніж він.

— Питання яке напрошується саме собою: у матчі з "Металістом" ви використовували тактику з двома нападаючими з перших хвилин гри. Чи означає це, що цю ж схему ви застосуєте в поєдинку з ЦСКА?

— Кожна гра має свою історію. Ці поєдинки, природно, не схожі один на іншій. Захисники "Металіста" не такого рівня, як захисники ЦСКА. Тому, щодо нашої гри, вирішу завтра вранці. Зрозуміло, це ж стосується і кількості нападаючих.

— У вас не було спокуси в Харкові в пару до Олександра Кучера поставити не Чигринського, а когось, хто замінить Дмитра в матчі з ЦСКА, і награти цю зв"язку?

— Гра з "Металістом" була не менш важлива, чим поєдинок з ЦСКА. Тому що-небудь пробувати на грі з "армійцями" я не збирався. Ми готувалися саме до цього матчу. Тому я і поставив той склад, який вважав оптимальним на цей поєдинок. І був правий. Зараз зовсім інша гра, інший рівень. Знову ж таки спробую виставити на гру футболістів, що знаходяться в кращій формі.

— Свій візит на стадіон ви почали з огляду газону. Оцінить його, будь ласка.

— Сьогодні поле хороше. Поглянемо, що завтра нам піднесе погода. Якщо вона зміниться, поле буде зовсім інше. Але на даний момент воно нормальне. Інколи за станом газону я визначаю склад на гру. Тому як одні гравці відчувають себе краще на жорсткому полі, інші пристосовані до м"якого.

— У матчі з "Металістом" ви дали відпочити Рацу. У психологічному плані він завтра буде готовий до матчу?

— Не відомо, чи буде він взагалі грати. Я навіть доки не вирішив, а ви вже упевнені, що він завтра вийде на поле. Завтра поглянемо.

— З тих суперників, які могли потрапити "Шахтарю" у 1/8 фіналу ЦСКА — найсильніший?

— Думаю, це одна з найдосвідченіших команд, які залишилися в Кубку УЄФА на цій стадії. В Москві ми показали, що "Шахтар" не гірший за ЦСКА. Можливо, в їх складі є гравці з багатшим досвідом, вони грають за національні збірні. І в ЦСКА, і у нас є молоді бразильці, що ще не досягли своєї оптимальної форми. Що ж до матчу, то ми маємо певну перевагу саме в розстановці гри. Якщо пригадати ті поєдинки, які ми три рази провели на Кубку "Першого каналу", вони теж були дуже показові, в них була висока напруга. Хоча вони носили тренувальний характер. Звичайно, все вирішить результат. З чотирьох матчів, зіграних з ЦСКА, в трьох ми мали повну перевагу.

— Чи вражені ви останньою грою ЦСКА в чемпіонаті Росії?

— За великим рахунком гра тривала лише 29 хвилин, потім був вилучений гравець "Сатурна". Така команда, як ЦСКА, граючи 60 хвилин в чисельній перевазі, звичайно, мала безперечну перевагу. Тому цю гру розглядати не варто. Знаю, що завтра команда буде дуже мотивована. Вони проходили через момент ейфорії, коли вигравали Кубок УЄФА. Вони знають, що це таке, і напевно хочуть повторити цей шлях. Упевнений, завтра вони покажуть всю свою потужність і весь свій досвід.

— З чим ви пов"язуєте, що ЦСКА і "Шахтар" показують синхронні результати?

— Я аналізував результати українських і російських команд на зборах. І перевагу віддаю українським командам, вони більше вигравали. Значить, у нас є щось позитивне.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Газон допомагає Луческу визначати склад на гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути