Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2019 12:10

Гарна фізична форма та вдалі заміни дозволили "Динамо" здобути результативну нічию в Греції

Гарна фізична форма та вдалі заміни дозволили "Динамо" здобути результативну нічию в Греції
Беньямін Вербіч став рятівником "Динамо". Фото:fcdynamo.kiev.ua

"Динамо" та "Олімпіакос" не виявили сильнішого у першій грі 1/16 Ліги Європи. Господарі двічі виходили вперед, але гості двічі відігрувалися. Беньямін Вербіч зрівняв рахунок за одну хвилину до завершення основного часу -2:2.


Тренер "Олімпіакоса" Педро Мартінш підготував ряд сюрпризів для Олександра Хацкевича. Греки віддали ініціативу гостям. Відмовившись від свого звичного атакувального футболу, намагаючись пресингувати окремих футболістів "Динамо" та чекати на помилки суперника. На флангах захисту вийшли футболісти більше орієнтовані на оборону, щоб не дати динамівським лідерам Вербічу та Циганкову свободи. Мартінш обрав дуже раціональний план на гру.

"Олімпіакос" підготував для "Динамо" ряд сюрпризів

Дійсно, що грати першим номером із контролем м'яча "Динамо" важко. Особливо великих дивідендів кияни від цього не мали. Гол Буяльського зародився після першої довгої передачі на фланг. Так само із флангу прийшла передача під час другого голу Вербіча


Захист киян не відрізнявся стабільністю. Насамперед, через відсутність травмованого Кадара. Шабанову не вистачало 100 відсоткового розуміння із партнерами, вміння підстрахувати свого партнера. Саме втрата позиції Артема коштувала "Динамо" першого голу у ворота Бойка.

"Захист "Динамо" не виглядав зіграним

Господарі мали неймовірну підтримку власних вболівальників, які ні на мить не замовкали. Психологічно грати у таких умова – не просто. Можливо, тому загубився на полі молодий Шапаренко. Для таких матчів важливий досвід та психологічна стійкість.

На початку другого тайму "Олімпіакос" остаточно перейшов на захисну гру, майже відмовившись від контратак. Складалося враження, що сил у команди залишилося вкрай мало. Між матчами проти "Динамо" в чемпіонаті на "Олімпіакос" чакають ігри проти принципових суперників -"ПАОКа" та "АЕКа". На одному рівні грати скільки відповідальних матчів –дуже не просто. Завдяки кращій фізичній готовності гравці "Динамо" зачинили суперника на його половині поля майже весь другий тайм.

Багато в чому вирішальними стали заміни за 10 хвилин до завершення гри. Денис Гармаш та Назарій Русин суттєво допомогли додати "Динамо" в футбольній агресії, тиску на суперника. Гол на у ворота греків назрівав.

"Олімпіакос" другу половину гри провів на власній половині поля

Беньямін Вербіч провів, можливо, не кращий матч, але саме його індивідуальна майстерність, вміння опинитися в потрібному місці дозволили "Динамо" отримати хороший результат після гостьової гри.

Тепер у Києві "Динамо" має завершити розпочате в Греції. "Олімпіакос" не виглядає тим суперником, якого не можна проходити. Рахунок 2:2 дозволяє у наступний четвер навіть грати на утримання рахунку. Але "Динамо" повинно зняти всі питання не сподіваючись тільки на власний захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Динамо врятувало гру в Греції

Доля протистояння між "Динамо" та "Олімпіакос" вирішиться в Києві в наступний четвер

Зараз ви читаєте новину «Гарна фізична форма та вдалі заміни дозволили "Динамо" здобути результативну нічию в Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути