Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2018 20:11

Гарет Бейл - герой футбольного тижня

Вчора відбувся фінал ЛІги чемпіонів. Одиним з головних героїв матчу став валійський нападник "Реала" Гарет Бейл. Gazeta.ua розповість про життєвий шлях гравця та найпам'ятніші моменти його кар'єри.

Народився 16 липня 1989 року у столиці Уельсу Кардіфі. Гарет був помічений скаутами "Саутгемптона" ще в дев'ятирічному віці, і почав тренуватися в одній з дочірніх академій цього клубу. Тренування приносили юному валлійцю лише задоволення — він намагався довести всім і собі самому, що здатний досягти великих успіхів у футболі. У 16 років Бейл грав у збірній школи для 18-річних і допоміг їй виграти Шкільний кубок Кардіффа.

Автор: Sports.ru
  Юний Бейл в футболці "Саутгемптона"
Юний Бейл в футболці "Саутгемптона"

У тому ж році він отримав премію від департаменту спорту Уельсу. Тоді ж його хотів купити "Манчестер Юнайтед", але пропозиція манкуніанців було відхилено. У 2007 році Бейл перейшов в "Тоттенгем Готспур", де одразу зайняв місце в основі. Початок його кар'єри в Лондоні було вдалим — Бейл забив 3 голи у своїх стартових 4 матчах.

Автор: SmotriSport.TV
  Початок кар'єри в "Тоттенхемі"
Початок кар'єри в "Тоттенхемі"

В складі "Тоттенхема" провів 6 років. За цей період переквалівіфікувався з лівого захисника на півзахисника. Провів 146 матчів у яких забив 42 голи.

1 вересня 2013 року "Реал" оголосив про підписання шестирічного контракту з футболістом. За цей перехід мадридці заплатили 100 млн. Бейл став найдорожчим гравцем в історії футболу, на той час.

Автор: chelseablues.ru
  Бейл став найдорожчим гравцем світу, коли перейшов у "Реал"
Бейл став найдорожчим гравцем світу, коли перейшов у "Реал"

У першому ж матчі за "королівський клуб" Гарет відзначився забитим голом, вразивши ворота "Вільярреалу". 30 листопада Бейл оформив свій перший хет-трик за мадридців, забивши три голи в ворота "Вальядоліда". Ближче до кінця сезону Бейл зумів набрати хорошу форму і разом з Кріштіану Роналду і Карімом Бензема скласти атакуючу лінію клубу, нині відому як BBC(Bale, Benzema, Ronaldo). 16 квітня 2014 року Гарет забив переможний гол у ворота "Барселони" в фіналі Кубка Іспанії, після неймовірного забігу з центра поля.

А вчора вийшовши на заміну допоміг "Реал" офрмити третії титул Ліги чемпіонів поспіль. Особливо красивим видиався його перший м'яч, який він забив через 3 хвилини після того, як вийшов на поле. В поточному сезоні забив 24 голи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Феноменальний гравець почав тренерську кар'єру - шлях Стівена Джеррарда

Минулого тижня Gazeta.ua розповідала про легендарного воротаря збірної Італії та "Ювентуса" Джанлуїджі Буффона.

Зараз ви читаєте новину «Гарет Бейл - герой футбольного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути