неділя, 20 травня 2018 20:11

Найяскравіші моменти кар'єри легендарного Джанлуїджі Буффона
6

Джанлуїджі Буффон зіграв свій останній матч в футболці "Ювентуса". Епоха фантастичного кіпера підійшла до кінця. 40-річний італієць завершив свої виступи, однак поки не відомо чи продовжить він кар'єру у якості гравця, чи займе якусь з адміністративних посад в клубі чи збірній Італії. Gazeta.ua пропонує згадати найяскравіші моменти кар'єри легендарного італійця, з ім'ям якого асоціюються всі досягнення "Ювентуса" та збірної Італії останніх двох десятирічч.

Буффон почав кар'єру в аматорській команді міста Спеція, "Каналетто Сепор", яка виступає при футбольній школі, де навчався Буффон. Після навчання у футбольній школі Буффон повернувся в рідне місто Каррара і став там виступати за аматорський клуб "Пертіката" на позиції півзахисника. У віці 12 років перейшов в інший клуб з Каррари, "Бонаскола".

13 червня 1991 року Буффон був куплений клубом "Парма", яка витримала конкуренцію з боку двох інших команд, які бажали бачити його в своїх рядах, "Болоньї" і "Мілана". У віці 14 років Буффон вперше став у ворота молодіжної команди клубу, яка втратила обох своїх воротарів і через два тижні виступів став основним воротарем.

Автор: UA-Football
  Юний Буффон в складі "Парми"
Юний Буффон в складі "Парми"

19 листопада 1995 року Буффон дебютував в основному складі головної команди клубу в матчі серії А з "Міланом" (0: 0). У наступному сезоні Буффон завоював місце в основному складі "Парми" і провів 27 матчів в чемпіонаті країни. У 1997 році дебютував в єврокубках, зігравши 24 вересня в матчі Кубка УЄФА з клубом "Віторія" Гімарайнш, в якому "Парма" програла 0:2. У тому ж році він вперше вийшов на поле в матчі збірної Італії.

У 1999 році Буффон виграв у складі "Парми" Кубок УЄФА, а також Кубок і Суперкубок Італії.

Автор: tribuna.com
  Парма переможець Кубку Уєфа 1999 року
Парма переможець Кубку Уєфа 1999 року
У 2001 році Буффон був куплений "Ювентусом", який заплатив за трансфер 75 млрд лір, ця сума стала найбільшою, заплаченої за воротаря в історії футболу, і найбільшою, яку виплатив "Ювентус". У тому ж році він виграв перший чемпіонат Італії, в якому "Ювентус" лише в останній грі випередив "Інтер".
Автор: Tribuna.com
  Перші матчі в складі "Юве"
Перші матчі в складі "Юве"
Сезон 2002/03 Буффон провів дуже вдало. Він виграв чемпіонат і Суперкубок Італії і, разом з клубом, дійшов до фіналу Ліги чемпіонів, де "Ювентус" програв заклятому супернику "Мілану". Це був перший прораний фінал для ДжиДжи. Незважаючи на цю поразку, Буффон був визнаний кращим гравцем Ліги чемпіонів.
У 2006 році "Ювентус" після судового розгляду був відправлений до "Серії В" і позбавлений двох титулів чемпіона Італії. Буффон прийняв важке рішення залишитися з клубом, незважаючи на пропозиції від "Інтера" і "Мілана". У другій італійській лізі Буффон вперше в кар'єрі був видалений.
На Кубку світу 2006 Буффон пропустив лише два голи, один з них - автогол від Крістіана Дзаккардо, а другий - у фіналі з пенальті від Зінедіна Зідана. До цього моменту Буффон не пропускав голи 418 хвилин, ставши володарем другої в історії збірної серії по числу хвилин без пропущених м'ячів. 9 липня 2006 року Буффон став чемпіоном світу. А після закінчення змагання був нагороджений премією Яшина, яку вручають найкращому голкіперу на першості світу.
Автор: Спорт-Экспресс
  Джанлуїджі чемпіон світу
Джанлуїджі чемпіон світу
В 2015 році ДжиДжи програв другий фінал Ліги ченмпіонів в кар`єрі. "Барселона" перемогла "Стару Сеньйору з рахунком 3:1.
В 2017 році Кубок Ліги чемпіонів знову вислизнув з рук Буффона. "Ювентус" був розгромлений мадридським "Реалом" (1:4).
Автор: Телеграф
  Буффон втретє пройшов повз Кубок
Буффон втретє пройшов повз Кубок
Незважаючи на те, що Джанлуїджі, не виграв ЛЧ, він назавжди увійде в історію, як феноменальний голкіпер. Він справжній чоловік, джентельмен, харизматичний лідер своєї команди. І фанати віддала данину за його заслуги емоційно попрощавшись з ДжиДжи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буффон написав зворушливий лист вболівальникам

У четвер, 17 травня, на прес-конференції легендарний голкіпер "Ювентуса" Джанлуїджі Буффон оголосив, що завершить свої виступи за "Ювентус", і матч проти "Верони" стане останнім для нього.

Зараз ви читаєте новину «Найяскравіші моменти кар'єри легендарного Джанлуїджі Буффона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути